Sebastien Loeb osaleb mainekal rallikrossivõistlusel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: SCANPIX

Üheksakordsel autoralli maailmameistril Sebastien Loebil on pärast täispikas MM-sarjas osalemisest loobumist käed-jalad veel rohkem tööd täis kui enne – nüüd osaleb prantslane kodumaal peetaval mainekal rallikrossivõistlusel.

Juunis Pikes Peaki mäkketõusuvõistlusel kaasa tegev 39-aastane Loeb läheb pärast seda starti 31. augustil ja 1. septembril Loheacis peetaval rallikrossil. Varem on ta rallikrossiautoga sõitnud vaid korra, võites mullustel X-mängudel Los Angeleses kuldmedali. Loeb sõiduvahendiks on mõistagi Citroën, mudeliks DS3 Supercar. Tema vastaseks on maailma tippkrossisõitjad, kuna Loheaci võistlus on tänavu üle tosina aasta taas lülitatud ka FIA EM-sarja. Rennes’i linna lähedal peetavaid võistlusi koguneb iga-aastaselt vaatama enam kui 30 000 inimest.

«Ootan võistlust väga. Tänavune aasta kubiseb minu jaoks uutest väljakutsetest, sest rallikrossis pole mul peale X-mängude mingeid kogemusi,» lausus Loeb ürituse kodulehele. «Tõenäoliselt saab mul selle ala tippude vastu raske olema, aga nautisin sama X-mängudel ja naudin kindlasti ka nüüd. Loheac on rallikrossi tempel ja sinna koguneb alati suurepärane publik. Sportlikus mõttes on tegu väga raske sõiduga, aga ma lihtsalt ei saanud sellist võimalust käest lasta,» lisas prantslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles