Ronaldinho ja Kaká jäeti Brasiilia koondisest välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaká (vasakul) ja Ronaldinho.
Kaká (vasakul) ja Ronaldinho. Foto: SCANPIX

Brasiilia jalgpallikoondise peatreener Luiz Felipe Scolari nimetas koondise koosseisu juunis peetavaks Maailmajagude Karikaturniiriks ning see nimekiri sisaldab mitut üllatust.

Näiteks jättis Scolari kutsutute seast välja mõlemad vanema põlvkonna tähed – nii 33-aastase Ronaldinho kui ka 31-aastase Kaká, kuigi eeldati, et Scolari kaasab kogenud meestest vähemalt ühe. Samuti puudub koosseisust Londoni Chelsea keskväljamootor Ramires. Tema eemalejäämise põhjuseks võib aga olla eeskätt see, et mees loobus märtsis koondisekutsest sõprusmängule Venemaa vastu.

Inglismaal mängivast 14 brasiillasest mahtuski koondisesse üldse vaid kolm – Chelsea pallurid Oscar ja David Luiz nign QPRi väravavaht Julio Cesar. Välja jäi aga näiteks Inglismaa meistermeeskonna Manchester Unitedi äärekaitsja Rafael, kellele eelistati Fluminenses pallivat 26-aastast Jeani. Kutsutute hulgas pole ka Liverpoolis hooaja teisel poolel säranud Coutinhot. Scolari sõnul on tavapärasest vähekogenum meeskond tema teadlik valik. «Võime küll kaotada kogemuses, ent kompenseerime selle võidunäljaga, mida noored mängijad pakuvad,» kommenteeris ta Reutersi vahendusel.

Tuleval suvel peetava MMi peaprooviks olev Maailmajagude Karikaturniir algab Brasiilias 15. juunil. Brasiilia kuulub A-gruppi koos Itaalia, Mehhiko ja Jaapaniga, B-grupis mängivad Hispaania, Uruguay, Nigeeria ja Tahiti.

Brasiilia koondis maailmajagude karikaturniiriks:

Väravavahid: Júlio César (QPR), Diego Cavalieri (Fluminense), Jefferson (Botafogo)

Kaitsjad: David Luiz (Chelsea), Thiago Silva (PSG), Réver (Atlético Mineiro), Dante (Müncheni Bayern), Marcelo (Madridi Real), Filipe Luís (Madridi Atlético), Daniel Alves (Barcelona), Jean (Fluminense)

Poolkaitsjad: Paulinho (Corinthians), Fernando (Grêmio), Luiz Gustavo (Müncheni Bayern), Oscar (Chelsea), Hernanes (Lazio)

Ründajad: Bernard (Atlético Mineiro), Lucas (PSG), Hulk (Peterburgi Zeniit), Leandro Damião (Internacional), Fred (Fluminense), Neymar (Santos).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles