Trans sai lõpuks esimese võidu, Tallinna Kalev üllatas Sillamäed

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Transi (sinises vormis) ja Kuressaare kohtumine.
Narva Transi (sinises vormis) ja Kuressaare kohtumine. Foto: Sergei Stepanov / NPA

Jalgpalli Eesti meistriliigas peeti täna neli mängu, kus suurimaks üllatuseks oli Tallinna Kalevi võit Sillamäe Kalevi üle.

Kohtumise ainsa värava lõi 42. minutil Ats Sillaste. Minut enne lõppu jäi Tallinna meeskond ka arvulisse vähemusse, kui eemaldati Aleksei Savitski, ent Sillamäe ei jõudnud olukorda enda kasuks pöörata.

Esmakordselt sai võidupunktid kirja mullune neljas meeskond Narva Trans, alistades tänu Albert Taari ja Viktor Plotnikovi tabamustele koduplatsil 2:0 Kuressaare. Viimased paarkümmend minutit tuli seejuures Transil veeta arvulises vähemuses, sest Taar saadeti punase kaardiga platsitl minema.

Kullapretendentidest olid võidukad nii Nõmme Kalju kui ka FC Flora. Kalju alistas koduväljakul 2:0 FC Infoneti, väravad lõid Andres Koogas ja Janar Toomet. Flora oli aga Tartus koguni 4:1 üle sealsest Tammekast. Juba 18. minutiks asuti tänu Albert Prosa ja Rauno Sappineni tabamustele kaheväravalisesse eduseisu, kuid 31. minutil lõi Hugo Fernandes Tartu poolel ühe värava tagasi. Teisel poolajal kindlustasid Karl Mööli ja Markus Jürgensoni väravad Florale siiski kindla võidu.

Kalju jätkab 11 vooru järel 28 punktiga tabelijuhina, Floral ja ühe mängu vähem pidanud FC Levadial on kolm punkti vähem. Tänane kaotus jätab neljandal kohal oleva Sillamäe esikolmikust juba 10 punkti kaugusele, viies on Paide Linnameeskond ja kuuendaks kerkis Tallinna Kalev. Trans tõusis võiduga hoobilt viimaselt kohalt kaheksandaks, edestades nüüd nii Kuressaaret kui ka Tammekat. Samas on Narva klubil peetud 11, Kuressaarel aga 9 ja Tammekal vaid 7 mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles