Jälle skandaal: Tiger Woodsi süüdistatakse ülbes valetamises

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Garcia (vasakul) süüdistab Tiger Woodsi ebasportlikus käitumises.
Sergio Garcia (vasakul) süüdistab Tiger Woodsi ebasportlikus käitumises. Foto: SCANPIX

Golfitäht Tiger Woods on sattunud järjekordsesse skandaali – kohtunikud süüdistavad teda nahaalses valetamises, vastane Sergio Garcia aga golfietiketi rikkumises.

Nädalavahetusel Floridas peetud Players Championshipi turniiril väitis Woodsi konkurent Garcia, et ameeriklase liigutustele häälekalt reageerinud publik rikkus tema löögi. Garcia saatis raja teise löögiga palli kaugele puude vahele ning jäi baõnnestunud löögi järel pikalt Woodsi põrnitsema. Eksimuse tõttu pidi hispaanlane liidrikoha Woodsile loovutama ja lõpuks võitiski Woods turniiri.

Pärast mängu lõppu väitis Woods, et arvas, nagu oleks Garcia oma löögi juba teinud. Vaid seetõttu olevat ta kotist kepi võtnud, et asuda ise keerulist lööki sooritama. «Kohtunikud ütlesid mulle, et ta tegi juba oma löögi, seetõttu võtsin kepi. Kuulsin pärast tema kommentaare, aga ausalt öeldes ei üllata mind, et ta leidis jälle põhjuse millegi üle kaevelda,» lausus Woods Eurospordi teatel.

Kohtunikud lükkasid ameeriklase jutu aga kindlameelselt ümber. «Ta ei küsinud meilt midagi ja meie ei öelnud talle midagi. Meile on antud korraldus mängijatega mitte rääkida,» lausus kohtunik Gary Anderson Sports Illustratedile.

Ajakirja teatel väitis täpselt sama ka kolme esimese raja peakohtunik John North, kes on vabatahtlikuna golfiradadel õigust mõistnud 30 aastat. North seisis enda sõnutsi löögi hetkel Woodsist vaevalt pooleteise meetri kaugusel ja kaitses enne seda palli tuule eest. «Meile ei öeldud midagi ja meie ei öelnud talle kohe kindlasti mitte midagi. Kurb oli tema suust selliseid väiteid kuulda. Meie asi on mängijaid aidata, tema ütles aga seda, mis talle sel hetkel sobis. See oli temast näotu.»

Garcia ja Woods, kelle vahelised jäised suhted on juba teada-tuntud teema, mängisid viimasel päeval eraldi gruppides ja Garcia sõnul oligi nii parem. «Me ei naudi teineteise seltskonda. Pole vaja olla raketiteadlane, et sellest aru saada,» märkis ta sapiselt.

Vaevalt kuu aega tagasi jäi Woods Masters-turniiril suure kriitikatule alla, kui eiras jällegi reegleid ja kukutas oma palli eksimuse järel rajale vales kohas, saades sellega lubamatu edu. Kohtunikud määrasid talle tookord kahelöögilise karistuse, ehkki paljude asjatundjate arvates oleks Woods tulnud võistlustelt eemaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles