Täna toimub finaali võtmemäng

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo ja Rock jätkavad finaalseeriat
Kalev/Cramo ja Rock jätkavad finaalseeriat Foto: Karli Saul/SCANPIX

Juhul kui Rock peaks suutma oma koduväljakul Kalev/Cramo vastu võidu napsata, võib Eesti meistriliiga finaalseeria veel huvitavaks minna. Kui aga Kalev peaks võitma ja asuma 3:0 juhtima, on meistritiitli omanik sisuliselt otsustatud.

Tänase mängu eel on kolm olulist küsimust, mis võivad olla seeria saatuse suhtes otsustavad.

Kuidas mõjus Soku imevise?  

Olgem ausad, Rock oli laupäeval Tallinnas peetud teise kohtumise juba võitnud. Tanel Soku poolt keskjoone lähistelt teele saadetud hädakolmene röövis aga neilt selle. Asjade selline käik võis tekitada kahesugust reaktsiooni: kaotus lõi tartlaste moraalile otsustava hoobi või tekitas hoopis sportlikku kättemaksuiha.

Mõistagi on kergem tulema moraalne haavatus ja seepärast seisab Rocki peatreener Gert Kullamäe raske ülesande ees – kuidas teha meestele selgeks, et laupäevaõhtune lõpptulemus oli vaid tööõnnetus ning samamoodi jätkates on kodus võitmine täiesti võimalik?

Kullamäe on hea motiveerija, kuid ainult sütitavast jutust ei piisa. Lisaks moraalsele toele tuleb tal leida võti, kuidas säilitada oma hoolealustes agressiivsus viimaste sekunditeni.

Kes suudab Soku maha võtta?

Seeria esimeses mängus oli see ülesanne Silver Leppikul, ent seni kaitsespetsiks peetud mees ei saanud sellega hakkama. Teises kohtumises usaldas Kullamäe selle töö Tanel Kurbasele, kes alguses oligi igati tubli, kuid viimasel veerandajal kustus. Ilmselt peab Kullamäe leidma tee, kuidas Sokku katvaid mehi tihedamini vahetada. Kasutamata potentsiaali on Kristo Saages, kes on võimeline kaitses aktiivselt töötama ja samas ka «hullude» visetega skoori tegema.

Kas Kalev jätkab sama taktikaga?

Senises kahes kohtumises on rohkem kaarte avanud Rock, kalevlased on mänginud lihtsalt oma mängu. Esimeses kohtumises polnud neil tartlastega suuri probleeme, teises mängus muutis vähemalt esimese 30 minuti jooksul tartlaste surve nende elu raskeks. Mängu tuldi tagasi alles siis, kui Rocki surve nõrgenes. Sellel hetkel lõid oma trumbid lauale tagamehed Sokk ja Armands Škele. Mõlemad mehed on finaalseeriaks jõudnud heasse vormi ja muutunud Kalevi mängu võtmekujudeks.

Korvi all pole Kalev seni suutnud domineerida. Kui Rockil õnnestub nende tagamehed samuti tugevama surve alla panna, tuleb punktide viskamiseks leida muid teid. Mõistetavalt ei taha Varrak võimalikest uutest käikudest rääkida, kuid pole kahtlust, et need on tal olemas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles