Fergusonist võib saada Evertoni uus peatreener

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Everton otsib lahkuva David Moyesi asemele uut peatreenerit.
Everton otsib lahkuva David Moyesi asemele uut peatreenerit. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli meistriliigas hooaja kuuenda kohaga lõpetanud Everton otsib pärast peatreenerist David Moyesist ilmajäämist uut juhendajat. Üllatuslikult võib uus peatreener kanda Fergusoni nime.

Tegu pole siiski Sir Alex Fergusoniga, keda Moyes Manchester Unitedi eesotsas uuest hooajast alates asendama hakkab, vaid Evertoni endise mängija Duncan Fergusoniga, kes pidas mängijana klubi eest enam kui 250 mängu. 41-aastane Ferguson on alates 2011. aastast tegutsenud Evertonis treeneri rollis, kuid peatreeneri ametit pole ta varem pidanud.

«Duncan oleks fännide seas populaarne valik ja mulle meeldiks väga, kui talle võimalus antaks,» lausus Evertoni ekstreener Howard Kendall BBCle. Moyes suutis Evertoni aastaid tüürida liigas kõrgele kohale hoolimata sellest, et klubil on tippudega võrreldes kasutada üsna väike eelarve. Kendall usub, et sama suudaks ka Ferguson. «Ta on sedasorti mees, kes saab pingega hakkama. Samas oleks muidugi hea, kui tal oleks mõni natuke vanem nõuandja,» sõnas Kendall.

Ferguson mängis Evertonis kahele perioodil, liitudes klubiga esmakordselt 1994. aastal. Neli aastat hiljem müüdi ta Newcastle’isse, kuid 2000. aastal kolis ründaja tagasi Evertoni. Kokku mängis ta Liverpooli klubi eest 273 mängu, kus lõi 72 väravat.

Evertoni treenerikandidaatidena on kõlanud veel kaks nime – eile õhtul Wiganiga esiliigasse langenud Roberto Martinez ja Cardiffiga uueks hooajaks meistriliigasse tõusnud Malky Mackay. Viimane on samas kinnitanud, et soovib Cardiffis alustatud tööd jätkata. Kendalli sõnul oleks Fergusoni suur pluss aga see, et fännid võtaksid ta kohe omaks. «Moyesil oli fännide lugupidamine ja see on väga tähtis. Duncan kinnitas oma lojaalsust Evertonile sellega, et tuli nii mängijana kui ka 2011. aastal treenerina siia tagasi. Ta oleks väga hea valik,» leidis Kendall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles