Mullune finalist Thunder langes NBAs konkurentsist, Miami pääses edasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miami Heat jõudis NBAs idakonverentsi finaali.
Miami Heat jõudis NBAs idakonverentsi finaali. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA selgusid esimesed konverentside finalistid, kelleks on idas Miami Heat ja läänes Memphis Grizzlies.

Klubi ajaloos esmakordselt konverentsi finaali jõudnud Memphise meeskond lülitas mängudega 4:1 konkurentsist mulluse finalisti Oklahoma City Thunderi. Viimane mäng võideti võõrsil 88:84. Viimast minutit kuuepunktilises kaotusseisus alustanud Oklahomal avanes seejuures võimalus mäng päästa, kui Kevin Martini vabavisete järel eksis Zach Randolph esmalt ühel ja Reggie Jacksoni kaugviske järel mõlemal vabaviskel, kuid Thunderi liider Kevin Durant ei tabanud 4,9 sekundit enne lõppu kahepunktiviset.

Lõppskoori vormistas vabavisetest Tony Allen. Memphise parim oli 28 punkti ja 14 lauapalliga Randolph, Mike Conley toetas teda 13 punkti ja 11 korvisööduga. Thunderi resultatiivseim oli 21 punktiga Durant, kes võttis lisaks kaheksa lauapalli ja andis kuus korvisöötu, kuid tabas väljakult kõigest viis viset 21st. Serge Ibaka lisas 17 punkti, Jacksoni arvele jäi 16 punkti, üheksa lauapalli ja viis korvisöötu.

Idakonverentsi esimene finalist on aga tiitlikaitsja Miami Heat, kes alistas samuti mängudega 4:1 Chicago Bullsi. Viienda mängu võitis Miami koduväljakul 94:91. Seejuures avanes Bullsi mängijatel lõpusekunditel kaks korda võimalus kaugviskega seis viigistada, kuid eksisid nii Nate Robinson kui ka Jimmy Butler.

Miami parimana tõi LeBron James 23 punkti, võttis seitse lauapalli ja andis kaheksa korvisöötu. Dwyane Wade lisas 18 punkti. Bullsi resultatiivseim oli 26 punkti ja 15 lauapalliga Carlos Boozer, Robinson viskas 21 ja Butler 19 punkti.

Ülejäänud kaks konverentside finalisti võivad selguda juba homme, kui idas sõidab seeriat 3:1 juhtiv Indiana külla New York Knicksile, läänes võõrustab Golden State Warriors aga San Antonio Spursi. Spurs juhib nelja võiduni peetavat seeriat 3:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles