Ajaloolise tiitli võitnud David Beckham lõpetab karjääri

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa koondise särgis pidas Beckham 115 kohtumist ja lõi selle aja jooksul 17 väravat. Aastaid kandis ta koondises ka kaptenipaela.
Inglismaa koondise särgis pidas Beckham 115 kohtumist ja lõi selle aja jooksul 17 väravat. Aastaid kandis ta koondises ka kaptenipaela. Foto: SCANPIX

38-aastane Inglismaa jalgpallilegend David Beckham teatas, et tänavune hooaeg on talle tippjalgpallis viimane ning tulevikus teda enam tipptasemel mängimas ei näe.

Beckham alustas profikarjääri 1993. aastal Manchester Unitedi ridades ning ManU särki kandis ta kuni 2003. aastani. Seejärel esindas Beckham Madridi Reali (2003-2007), Los Angeles Galaxy’t (2007-2012), AC Milani (2009 laenul, 2010 laenul) ja lõpuks Prantsusmaa tippklubi PSG-d.

Beckham tegi hiljuti Inglismaa jalgpalliajalugu, kui temast sai esimene inglane, kes kroonitud nelja erineva riigi meistriks. Varasemalt oli tal ette näidata Inglismaa, Hispaania ja USA meistritiitlid ning tänavu tuli ta ka Prantsusmaa meistriks. Premier League tiitleid võitis Beckham kuus ja USA meistriks tuli ta kahel korral. Prantsusmaa ja Hispaania tiitleid on tal üks. 1999. aastal võitis ta ManU ridades ka Meistrite liiga, kui Manchesteri klubi alistas mälestusväärses finaalis lisaminutite väravatest 2:1 Müncheni Bayerni.

PSG pakkus Beckhamile tulevaks aastaks ka lepingupikendust, kuid jalgpallilegend otsustas oma karjääri tiitliga lõpetada. Poolkaitsja profikarjääri viimane kohtumine leiab aset 26. mail, kui PSG sõidab Prantsusmaa liigas külla Lorient’ile.

«Olen PSG-le tänulik, et nad pakkusid mulle jätkamiseks võimalust, kuid ma tunnen, et praegu on õige aeg lõpetada. Tahan seda teha mängides kõrgeimal tasemel,» teatas Beckham ametlikus pressiteates.

Beckham oli aastaid ka Inglismaa koondise üheks tugitalaks ja rahvusesinduses pallis ta aastatel 1996 kuni 2009. Kokku jäi tema nimele 115 mängu ja 17 väravat ning lisaks kandis ta aastaid ka kaptenipaela.

«Kui keegi oleks mulle kunagi öelnud, et ma mängin oma lemmiklubis ja võidan nendega karikaid, esindan kaptenina koondist ja jooksen rahvusesinduse eest väljakule üle saja korra ning esindan teisi maailma suurklubisid, siis ma oleksin pidanud seda fantaasiaks. Ma olen siiski õnnelik inimene, kuna mul õnnestus need unistused täita,» lisas Beckham.

Beckham oli oma tippaegadel kuulus eelkõige osavate karistuslöökide ja heade tsenderduste poolest. Naudi Beckhami briljantseid karistuslööke!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles