Imelises hoos Šveits alistas Tšehhi ja jõudis poolfinaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi koondislased väravat tähistamas.
Šveitsi koondislased väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Tänavusel jäähoki MMil on tõeliseks üllatajaks olnud Šveitsi koondis, kes esmalt võitis kindlalt oma alagrupi ja täna kukutati veerandfinaalis ka Tšehhi. Šveits võitis veerandfinaali tulemusega 2:1 ja tagas sellega pääsme poolfinaali.

Šveits asus esimesel kolmandikul Denis Hollensteini tabamusest juhtima ning teisel kolmandikul suurendas Roman Josi šveitslaste eduseisu. Kui kohtumise lõpuni jäi ligi 15 minutit, siis suutis Zdenek Kutlak tšehhide kaotusseisu vähendada, kuid enamaks nad suutelised ei olnud.

Tšehhid said pärast väravat üritada kahel korral mängida arvulises ülekaalus ja minut enne lõppu tuli väravast ära ka Ondrej Pavelec, kuid šveitslased suutsid vaatamata kohatisele ebakindlusele siiski võidu noppida.

Viimati jõudis Šveitsi koondis MMil poolfinaali 1998. aastal ning siis tuli neil leppida lõpuks neljanda kohaga nagu ka 1992. aastal. Medalini jõuti viimati 1953. aastal, kui kaela saadi pronksised autasud.

Poolfinaalis läheb Šveits nüüd vastamisi USAga, kes alistas täna 8:3 Venemaa koondise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles