Nimekiri: karjääri lõpetava Beckhami rekordilised saavutused

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham.
David Beckham. Foto: SCANPIX

38-aastane Inglismaa jalgpallilegend David Beckham teatas täna, et tema särav karjäär saab tänavuse hooajaga läbi. Kui Beckhami puhul tõmbasid palju pilke ka tema platsivälised tegevused, siis samal ajal suutis poolkaitsja ka platsi peal endast maha jätta tulemusi, mis väärivad ajalooannaalidesse talletamist.

Beckhami viimaseks suursaavutuseks jääb Prantsusmaa meistritiitli võitmine PSG ridades ning sellega sai temast esimene inglane, kes tulnud nelja erineva riigi meistriks (Inglismaa, Hispaania, USA, Prantsusmaa).

Beckhamist sai karjääri jooksul esimene inglane, kes on suutnud värava lüüa kolmel erineval MMil.

Beckhamist sai esimene Suurbritanniast pärit jalgpallur, kes pidas Meistrite liigas 100 kohtumist.

Pärast inglaste ainsat MM-tiitlit 1966. aastal on Beckham olnud Inglismaa koondises parim väravaolukordade looja finaalturniiridel.

Beckhamist sai tänavu talvel 400. mängija, kes PSG särgi selga tõmmanud.

Lisaks nelja erineva riigi meistritiitlitele on Beckhamil 1999. aastast ette näidata ka Meistrite liiga võit, kui ManU alistas tänu kahele lisaminuti väravale Müncheni Bayerni 2:1. Mõlemale tabamusele eelnenud nurgalöögi andis seejuures Beckham.

Lisaks on Beckham karjääri jooksul võitnud mitmeid individuaalseid auhindu, kuid maailma parimaks jalgpalluriks ei valitud teda kordagi – 1999. aastal pidi Beckham tunnistama brasiillase Rivaldo paremust ja 2001. aastal edestas teda Luis Figo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles