Suur karikafinaali eelvaade: mõlemad finalistid on karikasarjas löönud 38 väravat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Prosa (99)
Albert Prosa (99) Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Karikafinalistid Kalju ja Flora on mõlemad seekordses karikasarjas suutnud lüüa võrdselt 38 väravat ehk keskmiselt üle kuue värava mängus.

Kalju peatreener Igor Prins: «Laupäeval ootab ees suur trall ja pidu karikafinaali näol, mis on juba nime poolest kõlavam mäng. Mai on meile olnud tihe kuu, kuid usun, et meeskond on suutnud end laupäevaks õigesti häälestada. Hooaega alustasime kunstmurul, nüüd aga kolisime murule ning harjumine võtab aega, kuid kõik tahavad ja püüavad laupäeval hästi mängida ning läheme võidule.»

Kalju kapten Alo Bärengrub: «Tegu on klubi ajaloo ühe suurima mänguga, kui mitte kõige suuremaga, sest Kalju pole kõnealust karikat kunagi saanud peakohale tõsta. Kuna tegu on finaaliga, lisab see mängijatesse keskendumist ning tahet endast maksimum anda. Floral on olnud mõneti varakevadiste mängudega raskusi, kuid karikafinaalis mängivad kaks võrdset tiimi ning ootame kõiki klubi inimesi ja fänne meid tribüünidele 12. mängijana toetama. Tulge kohale, tehke häält ja läheme ühiskoos võitma.»

Tallinna FC Flora peatreener Marko Lelov: «Karikafinaal on ikkagi suur pidupäev. Ma arvan, et me peamegi võtma seda kui ühepäevast väljakutset. Väljaku peal saab määravaks see, kui emotsionaalselt, kui hea kirega ja kui hea tundega me mängime. Mäng käib selle peale, kes tol päeval suudab õigeid asju teha õigel ajal ja selle võidu ära võtta. Et 1:0 hooaja alguses Kaljut võitsime, annab muidugi eneseusku. Iga võit, mis võidad, annab kindlasti juurde. Samas ei tohi seda tunnet kuritarvitada. Igast võidust tuleb järeldused teha ja edasi minna. Tuleb palju rahvast, pigem on pidupäev ja tuleb nautida seda väljakul olekut. Karikafinaali iga mees võib-olla igal aastal mängida ei saagi.»

Flora keskkaitsja Karl Palatu: «Ootan laupäeval meilt edukat mängu, aga reaalsus on, et eks ta tuleb selline meeletu võitlus. Ma ei usu, et väga palju väravaid lüüakse. Kaljuga mängides on see tihti nii, et kes esimese värava lööb, see ka mängu võidab.»

Flora kapten Andre Frolov: «Kindlasti on Kalju mängu võrreldes hooaja algusega paremini käima saanud. Võib-olla pole neil pilt veel väga hea, aga jõuga võtavad neid nõrgemaid ära. Finaalis loodame enda mängu ikka peale suruda, et meie domineeriksime ja tekitaksime rohkem võimalusi. Kindlasti tasub laupäeval mängule tulla, mängitakse Evald Tipneri karikale ja formaat on ka uus. Rahvast tuleb kindlasti väga palju, on suurepärane õhkkond ja Eesti parimad klubid omavahel kohtuvad ka – kindlasti tulge vaatama.»

Teel finaali alistas Kalju 1/64-finaalis 17:0 SK Eestimaa Kasakad, 1/32-finaalis 4:0 JK Tallinna Kalevi, 1/16-finaalis Tartu SK 10 II-e skooriga 3:0, dramaatilises kaheksandikfinaalis alistati lisaajal Tallinna FC Levadia 4:3, veerandfinaalis 5:0 Türi Ganvix JK ja poolfinaalis 5:1 Tartu JK Tammeka.

Kalju suurim väravakütt karikasarjas on Damiano Quintieri, kes on täpne olnud kuuel korral, Eino Puri on lisanud viis väravat. Kristen Viikmäe, Denis Vnukov ja Hideaki Takeda aitasid oma endise klubi edule kaasa nelja väravaga. Kokku on jala eelmise aasta juunis alanud karikasarjas Kalju särgis valgeks saanud 13 mängijat.

Tallinna FC Flora alistas teel finaali 1/64-finaalis JK Loo 12:0, seejärel 1/32-finaalis 6:0 Tallinna FC Eston Villa, 1/16-finaalis 9:1 Tartu SK 10, kaheksandikfinaalis 2:0 FC Elva, veerandfinaalis 6:0 Pärnu Linnameeskonna ning poolfinaalis 3:0 Narva JK Transi.

Flora edukaim väravakütt karikasarjas on Albert Prosa, kes on täpne olnud üheksal korral, Karl Mööl on lisanud neli väravat. Praeguseks juba klubist lahkunud Zakaria Beglarishvili jõudis karikasarjas lüüa neli väravat, Martti Pukk ning Nikolai Mašitšev sahistasid endise klubi eest väravavõrku kolm korda. Kokku on Flora särgis värava löönud selles karikasarjas 15 mängijat.

Meistriliigas on Kalju ja Flora tänavu vastamisi olnud ühe korra. 6. aprillil Sportland Arenal toimunud mängus võitis Flora Rauno Alliku 65. minuti väravast 1:0. Tolles mängus pidi Kalju olema 55 minutit vähemuses, sest 35. minutil sai Tanel Melts teise kollase kaardi.

Flora väravate vahe karikasarjas on enne homset kohtumist 38:1, Nõmme JK Kaljul 38:4. Nõmme JK Kalju on sel hooajal ühe karikafinaali kaotanud - veebruari lõpus toimunud Superkarikafinaalis pidi Kalju 0:3 alla vanduma Tallinna FC Levadia meeskonnale.

Finaali avavile antakse homme, 18. mail kell 17:00, üritused algavad A. Le Coq Arenal kaks tundi varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles