Varrak: alates jaanuarist läks rõhk kaitsemängule

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak
Alar Varrak Foto: Mihkel Maripuu

Hooaja käigus Aivar Kuusmaa asemel Kalev/Cramo peatreeneriks saanud ja lõpuks Eesti meistritiitlini tüürinud Alar Varraku sõnul tegi meeskond jaanuaris läbi suure muudatuse – mehed jäid küll samaks, kuid mängu taktikas asetus rõhk kaitsemängule.

Ilmselgelt said selle tugitaladeks korvi all tegutsenud Bamba Fall ja Frank Elegar ning vastaste ohtlikumaid mehi ohjeldanud Ty Abbott. Just viimase roll oli hooaja hakul episoodiline, lisaks segas teda vahepeal vigastus. Varraku sõnul polnud aga Kalevil põhjust temast loobuda, kuna nii väikese raha eest poleks uut meest nagunii saadud.

«Ütlesin talle, et palka saad küll selle eest, palju punkte viskad, kuid mänguminuteid saad treeneri käest vastavalt sellele, kuidas kaitses mängid,» rääkis Varrak. «Kaitses oligi Abbott selline mees, kes mulle väga meeldis. Oleks veel Gregor Arbet ka hooaja lõpuni meeskonda jäänud…»

Vaid 31-aastasena meeskonna meistriks tüürinud Varraku sõnul jätab ta teiste otsustada, kas sai tööga hakkama või mitte. «Finaalis tõi meile võidu enesekindlus. Olime füüsiliselt paremas vormis ja seepärast tabasid ka visked paremini. Tänu sellele kasvas ka enesekindlus,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles