Rootsi võttis Soome vastu kindla võidu ja jõudis MMi finaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduväljakul mängiv Rootsi on jõudnud poolfinaali ja täna minnakse Stockholmis vastamisi igipõlise rivaali Soomega.
Koduväljakul mängiv Rootsi on jõudnud poolfinaali ja täna minnakse Stockholmis vastamisi igipõlise rivaali Soomega. Foto: SCANPIX

Jäähoki MMil selgus esimene finalist, kui Rootsi võitis igipõliste rivaalide heitluses 3:0 Soomet. Kaks väravat kanti Loui Erikssoni nimele ja ühe lisas Henrik Sedin. Rootsi viskas igal kolmandikul ühe värava. Rootsi väravas tegi nullimängu Jonas Enroth. Teise finalisti selgitavad Šveits ja USA, kes kohtuvad kell 20.

Rootsi - Soome 3:0

Esimene kolmandik 1:0:

1:0, 10.33, Loui Eriksson, söödupunktid Daniel Sedin ja Henrik Sedin

Teine kolmandik 1:0:

2:0, 36.13, Loui Eriksson, söödupunktid Daniel Sedin ja Henrik Sedin

Kolmas kolmandik 1:0:

3:0, 59.37Henrik Sedin, söödupunkt Loui Eriksson


Enne mängu:

Rootsi alistas veerandfinaalis karistusvisete järel 3:2 Kanada ja Soome oli 4:3 parem mullusest finalistist Slovakkiast.

Teises poolfinaalis kohtuvad turniiri senine üllataja Šveits ja USA (matš algab Eesti aja järgi kell 20.00). Šveits alistas veerandfinaalis tulemusega 2:1 Tšehhi ja USA oli 8:3 parem Venemaast.

Seega on mullustest poolfinalistidest jäänud konkurentsi veel vaid Soome, kes aasta tagasi sai neljanda koha. Maailmameistriks tuli mullu Venemaa, kes alistas finaalis Slovakkia ning kolmandaks platseerus Tšehhi.

Kohamängud peetakse Stockholmis homme. Pronksimäng on kavas kell 17.00 ja finaal 21.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles