Hiline avaneja

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Sokk
Tanel Sokk Foto: Liis Treimann

Tanel Sokk on kogu oma karjääri pidanud kandma kaasas oma olümpiavõitjast isa Tiit Soku mantlit. 28-aastane mängumees on küll juba pikka aega Eesti koondise peamine mängujuht, kuid kõrgemale pole tiivad kandnud, isa kunagise tasemeni pole küündinud.

Kuid tähelepanelik korvpallisõber on märganud, et aasta-aastalt on ta muutunud professionaalsemaks. Pärast seda, kui ta vedas mullu Kalevi meistriks, rääkis ta hooaja keskel tehtud kannapöördest. Tänavuse hooaja esimesel poolel oleks ta justkui tagasi andnud ja leppis Keith McLeodi järel teise mängujuhi rolliga. Mida hooaja lõpu poole, seda kindlamaks on Sokk muutunud. Kalevi jaoks vägevas finaalseerias näitas ta aga juba kõrgtaset ja vähemalt Rockis ei leidunud meest, kes suutnuks teda pidurdada.

Pole kahtlust, et Tanel Sokk kuulub nende paljude Eesti korvpallurite hulka, kes avanevad alles 30. eluaasta piiril. Teda ootab suur tulevik.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles