Võimsa hooaja teise poole teinud Klavan ja Augsburg jäid Bundesligasse püsima

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul) ja Sascha Mölders kallavad FC Augsburgi peatreenerile Markus Weinzierlile tänase võidu järel õlut kaela.
Ragnar Klavan (vasakul) ja Sascha Mölders kallavad FC Augsburgi peatreenerile Markus Weinzierlile tänase võidu järel õlut kaela. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli meistrivõistlustel peeti täna viimane mängudevoor, kus väga palju oli mängus Ragnar Klavani koduklubil Augsbrgil. Koduväljakul võeti aga 3:1 võit Greuther Fürthi üle ja tänu teiste mängude soodsatele tulemustele kindlustati Bundesligasse püsimajäämine.

Klavani koduklubi kangelasteks tõusid täna väravalööjad Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Tobias Werner ja Dong-Won Ji. Eestlane tegi taas kaasa 90 minutit. Liigatabelis Augsbrugi ees olnud Düsseldorfi Fortuna kaotas kindlalt 0:3 Hannoverile ja Augsburg tõusis neist mööda ja lõpetas hooaja 15. kohaga. 16. koha sai Hoffenheim, kes peab püsimajäämise puhul kohtuma tugevuselt teises liigas kolmandana lõpetanud meeskonnaga. Düsseldorf ja Greuther Fürth järgmisel hooajal 1. Bundesligas ei jätka.

Augsburg ja Klavan tegid liigas tõeliselt tugeva teise hooajapoole. Kui arvetsada ainult selle aastanumbri sees toimunud 17 liigamängu, siis asub Augsburg tabelis koguni 7. kohal. Hooaja teise poolega koguti 24 punkti. 2012. aastal toimunud hooaja esimeses 17 mängus saadi kirja kõigest 9 punkti.

Ammu meistritiitli kindlustanud Müncheni Bayern lasi hooaja viimases mängus Mönchengladbachil omale kolm väravat lüüa, kuid võtsid tänu Frank Ribery kübaratrikile siiski 4:3 võidu võtta. Enne tänast oli Bayern terve hooaja jooksul oma võrgust välja korjanud kõigest 15 palli.

Nädala pärast Müncheniga Meistrite liiga finaalis kohtuv Dortmundi Borussia tunnistas hooaja viimases liigamängus Hoffenheimi 1:2 paremust.

Tänased tulemused:

Dortmund - Hoffenheim 1:2

Mönchengladbach - Bayern 3:4

Stuttgart - Mainz 2:2

Nürnberg - Bremen 3:2

Freiburg - Schalke 1:2

Augsburg - Greuther Fürth 3:1

Hamburg - Leverkusen 0:1

Frankfurt - Wolfsburg 2:2

 

Tabel:

1. Müncheni Bayern 91 punkti (Meistrite liiga)

2. Dortmundi Borussia 66 p (ML)

3. Leverkuseni Bayer 65 p (ML)

4. Schalke 55 p (ML)

5. Freiburg 51 p (Euroopa liiga)

6. Frankfurdi Eintracht 51 p (EL)

7. Hamburg 48 p

...

14. Bremeni Werder 34 p

15. Augsburg 33 p

16. Hoffenheim 31 p (üleminekumäng)

17. Düsseldorfi Fortuna 30 p (langeb välja)

18. Greuther Fürth 21 p (langeb välja)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles