Timo Sild seljatas maailmameistri ja tuli orienteerumises Balti meistriks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Sild
Timo Sild Foto: Wikipedia.org

Täna Haanja vallas Kuural toimunud Balti meistrivõistlustel orienteerumises võitis meeste tavarajavõistluse võrulane Timo Sild valgevenelase Juri Tambasovi ja möödunudaastase maailmameistri, lätlase Edgars Bertuksi ees.

Timo Sild kulutas 13,9 km ja 26 kontrollpunktiga teevalikuterohke raja läbimiseks 1:19.19, edestades valgevenelast 1.16 ja maailmameistrit 2.39ga. Võistluse keskel oli võimsalt jooksnud Silla edu konkurentide ees veelgi suurem, kuid kuuma ilma tõttu väsis lõpus temagi. «Vedas, et finiš ette tuli, natuke pikema raja puhul oleks Tambasov võinud möödudagi,» sõnas kurnatud, kuid võidu üle suurt rõõmu tundnud Timo Sild 30-kraadises leitsakus toimunud võistlust kommenteerides.

Eesti koondise pikaaegne liider Olle Kärner oli 4.16se kaotusega neljas, talle järgnes 6-sekundilise kaotusega valgevenelane Andrey Salin ning viimase poodiumikoha hõivas teine võrulane Lauri Sild (+6.20).

Naistest tegi hõbemedaliga suurepärase tagasituleku koondisese Soomes elav ja treeniv Anu Åkerman, keda edestas 41 sekundiga vaid leedulanna Indre Valaite. Kolmas oli leedulanna Kristina Rybakovaite (+1.26). Åkerman oli ühtlasi ka ainuke esikuuikusse kuuluv mitte-leedulanna. 9,1 km pikkuse 20 kontrollpunktiga rajal olid paremuselt järgnevad eestlannad Merike Vanjuk ning Eveli Saue vastavalt 8. ja 11. kohaga.

Noorteklassides sai Eesti koondise kirkaima medali 14-aastaste tüdrukute klassis hõbemedali võitnud Kaisa Rooba. Pronksi saavutasid 16-aastaste tüdrukute seas Doris Kudre ning 18-aastaste klassis Triinu Rooni. Poiste ainukese medali eest kandis hoolt 16-aastaste seas pronksi võitnud Oliver Kütt.

Võistlused jätkuvalt pühapäeval samas paigas teatejooksudega 3-liikmelistele võistkondadele. Naiste esindusvõistkonnal on kaitsta möödunud aastal Lätis toimunud võistluste teine koht. Võistkonnas jooksevad Kirti Rebane, Merike Vanjuk ja Anu Åkerman. Meestest püüavad eelmise aasta neljandat kohta parandada Peeter Pihl, Lauri Sild ja Timo Sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles