Thriller Itaalia jalgpalliliigas: viimane voor tõi kaks dramaatilist lõpplahendust

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Balotelli
Mario Balotelli Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpalliliiga viimane voor kujunes tõeliseks thrilleriks – vooru selge kolmanda ehk viimase Meistrite liiga koha pretendendina alustanud AC Milan suutis väärtusliku positsiooni kindlustada alles lõpuminuteil.

Milan kohtus viimases voorus juba välja langenud Sienaga – eeldusel, et nende lähim jälitaja Fiorentina alistab kindlalt tabeli punase laterna Pescara, võinuks Milan kolmandalt kohalt kukkuda vaid enda kaotusega, mis tundus nii oluliseks kohtumises ebatõenäoline.

Ometi oli veel kümme minutit enne lõppu Milan kaotusseisus ja paanika majas. 84, minutil realiseeris Mario Balotelli aga penalti ning kolm minutit hiljem tõi prantslasest keskkaitsja Philippe Mexes tabloole 2:1 võidunumbrid (vaata allpool videot teisest poolajast!).

Fiorentina küll purustas Pescara kindlalt 5:1, kuid nemad peavad leppima neljanda koha ja Euroopa liigaga.

Viimases voorus otsustati veel viienda koha ehk viimase Euroopa liiga koha saatus. Rooma Lazio pidi viienda koha kindlustamiseks Cagliarit võitma ja lootma, et Udinese komistab võõrsil suure Milano Interi vastu. Paraku saadi hooaja olulisimas matšis 0:1 kaotus ning haavale raputas soola tõsiasi, et sellega lasti endast lõpptabelis mööda nii Udinese kui ka kõige vihasem rivaal AS Roma. Udinese purustas kohutava hooaja teinud Milano Interi 5:2 ning pääses Euroopa liigasse. Viimases voorus Napoli 2:1 alistanud AS Roma oli kuues ja Lazio seitsmes.

Vaata lõpptabelit SIIT.

Udinese pääsemisega Euroopa liigasse püsib aag Itaalia jalgpallihooajas pinge 26. maini. Nimelt teenib Itaalias Euroopa liiga koha ka karikavõitja ning sel päeval kohtuvad finaalis kaks vihast rivaali – kõige napimalt Euroopa liiga kohata jäänud AS Roma ja Roma Lazio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles