Jumalat NHLi miljonitele eelistanud Eesti hokimees: kaksikelu tundus mõeldamatu

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pittsburgh Penguinsi mängijad tänapäeval
Pittsburgh Penguinsi mängijad tänapäeval Foto: SCANPIX

Torontos eestlaste järeltulijana sündinud Toomas Edur valiti 1974. aastal NHLi drafti kolmandas ringis, ta jõudis unistuste jäähokiliigas mängida 388 mängu, kui karjääri tõusul, kõigest 23-aastasena, otsustas ta karjäärist loobuda, et asuda teenida jumalat.

Isegi Pittsburgh Penguinsi pakutud 700 000 dollariline aastapalk – mis tänastes väärtustes võrdub umbes 7 miljoni dollariga – ja järgnenud valge paberileht ei keelitanud andekat kaitsemängijat ümber mõtlema, kirjutab Õhtuleht.

«Et olla tipphokimängija, peab sus olema tapjainstinkt ja kihk võita iga hinna eest. Sa pead tahtma teisi segada, isegi lüüa – aga mina ei olnud enam selline,» rääkis Põhja-Tallinnas Jehhoova tunnistajate kontoris töötav Edur. «Kuidas on võimalik kuus päeva nädalas teenida üht ja pühapäeviti teist jumalat? Ma ei tea, mulle tundus säärane kaksikelu mõeldamatu.»

Loe täispikka artiklit SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles