USA ajaleht: Lindsey Vonn külastab suviti kurikuulsat Ida-Saksamaa dopingudoktorit

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn Foto: SCANPIX

Newy York Daily News avaldas täna loo, kus paljastab skandaalse fakti: mäesuusakuningannaks tituleeritud ameeriklanna Lindsey Vonn on korduvalt käinud end ravimas kurikuulsa Ida-Saksamaa olümpiakoondise endise dopingudoktori Bernd Bansoldi juures.

Vonni suursponsor Red Bull saadab naise iga aasta suvel Austrasse, Innsbrucki lähedal asuvasse kuurorthotelli, kus naine saab lõõgastuda. Lisaks võib Vonn seal kasutada Red Bulli (Salzburg Red Bull) jalgpallimeeskonna treeningkompleksi.

Aga Salzburgi lähedal asub ka idülliline Thalgau küla, milles asuvat tervisekeskust juhib 71-aastane Pansold ning väidetavalt astub ka sportlane sealt sageli läbi.

Kuigi loo avaldanud väljaandel pole ühtegi tõendit Vonni dopingukasutamisest, on nende sõnul hirmutav puhtalt fakt, et sellist doktorit salajases tervisekeskuses külastatakse.

Algselt lükkasid Vonni esindajad üldse ümber igasugused väited nagu oleks Vonn Pansoldiga korduvalt kohtunud, kuid hiljem juttu muudeti.

«Lindsey on seal käinud, kuid peale doktori tervitamise pole ta seal midagi erilist teinud,» kommenteerisid ameeriklanna esindajad.

Pansold aga kinnitas New York Daily News'i reporterile, et Vonn on teda mitmeid kordi külastanud.

«Väga tore tüdruk. Varem ta külastas mind kaks korda aastas,» märkis Pansold.

Pole teada, kas Vonni tiim on Pansoldi minevikust teadlik, kuid Vonn pole ise varem Thalgau külastustest meediale rääkinud.

Väljaande teatel tegi Pansold 70-ndatel ja 80-ndatel tihedalt koostööd Ida-Saksamaa salapolitsei Stasiga ning on süüdlane paljude noorte tüdrukute tervise rikkumises. Nimelt anti paljudele teismelistele neiudele (teadaolevalt oli noorim 13-aastane) keelatud aineid, mis tõid endaga kaasa kohutavaid kõrvalnähtusid nagu häälemurre, organite häired ja karvakasv naissoole sobimatus kohas (nägu jne.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles