Legend jätkub: Ferguson jõudis isegi pärast karjääri lõpetamist veel ühe ajaloolise tähiseni

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Alex Ferguson tähistamas tänavust Premier League’i võitu. See jääb legendi viimaseks karikaks ManU peatreenerina.
Sir Alex Ferguson tähistamas tänavust Premier League’i võitu. See jääb legendi viimaseks karikaks ManU peatreenerina. Foto: Reuters/ScanPix

Sir Alex Ferguson jätkab isegi pärast ametlikku karjääri lõpetamist oma legendi suuruse kasvatamist – šotlane valiti eile kaastreenerite poolt Premier League'i aasta parimaks juhendajaks.

Tähise teeb ajalooliseks fakt, et tänavu Manchester Unitedi ajaloo 20-nda meistritiitlini viinud Fergusonist sai esimene mees ajaloos, kes auhinna neljandat korda võitnud.

Auhinda vastu võttes naljatas Ferguson, et selle pidanuks saama hoopis West Bromi peatreener Stece Clarke, kelle juhendatav meeskond suutis Fergusoni lahkumismängus lüüa ManU-le viis väravat (kohtumine lõppes 5:5).

«See oli perfektne lahkumismäng. 5:5 on tulemus, mida mäletavad kindlasti kõik,» sõnas Ferguson ja lisas, et mõnes mõttes tunneb ta segi kergendatust, et karjäär läbi. «Mul on hea meel, et see läbi on, sest see on väga raske töö.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles