Võimsa sõidu teinud Kangert sai Giro tänasel etapil teise koha!

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benat Intxausti (vasakul) tähistab võitu, Tanel Kangert tuleb samal ajal teisena üle finišijoone.
Benat Intxausti (vasakul) tähistab võitu, Tanel Kangert tuleb samal ajal teisena üle finišijoone. Foto: SCANPIX

Giro d’Italia mitmepäevasõidu 16. etapil tegi võimsa esituse Astana jalgrattatiimi ridades pedaaliv Tanel Kangert, kes lõpetas 238 km pikkuse etapi teise kohaga!

Kangert näitas võistluse lõpus head minekut ja eestlane algatas võistluse lõpus rünnaku, mis jättis lõpuks kolm meest võidu eest heitlema. Etapi viimasel kilomeetril oligi ees kolmik ja Kangert hoidis ennast targalt kolmiku lõppu, kuid lõpuks magas ta õige rünnaku maha ja esikoha teenis lõpuspurdiga Movistari rattur Beñat Intxausti. Kangert tuli üle lõpujoone teisena ja kolmanda koha sai Lampre rattur Przemyslaw Niemiec.

Tuuri üldliidrina jätkab endiselt Kangerti tiimikaaslane Vincenzo Nibali, kes tuli täna üle lõpujoone esikolmikule järgnenud grupis. Teisel kohal on jätkuvalt Cadel Evans, kes kaotab Nibalile 1.26. Kolmas on Rigoberto Uran Uran, tema jääb liidrist maha 2.46.

Kangert tegi ka üldarvestuses korraliku tõusu ning ta kerkis nüüd kolme koha võrra ja asub nüüd 11. positsioonil, kaotades Nibalile 7.43. Vaid nelja sekundi kaugusel hingab kuklasse Robert Gesink, kuid esikümme jääb omakorda eestlasest vaid üheksa sekundi kaugusele.

«Kangertil oli lõpus vaba voli oma kaart lauda lüüa,» kommenteeris Astana liider Nibali etapi käiku Velonewsile. «Lisaks oli hea, et keegi lõpujoonel boonussekundid konkurentide eest ära korjas. Ma ise ei rünnanud, jälgisin vaid, mis liigutusi üldarvestuses esikohta jahtivad mehed teevad. Üldjoontes oli päev meile hea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles