Endine inglise jalgpallur: Inglismaa ei suuda iial toota mängijaid nagu Lionel Messi

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: SCANPIX

Endine Inglismaa ründaja Brian Deane andis hävitava hinnangu Inglismaa jalgpalli tulevikule. Deane'i sõnul on üritati miljoneid maksvate välismängijate abil Premier League'i taset tehnilisemaks muuta, kuid tema sõnul pole asjad nõnda läinud ja pigem on võõraste tulek just inglastelt mänguaja võtnud.

«Ma arvan, et me ei suuda kunagi toota mängijaid nagu Lionel Messi,» sõnas Deane briti meediale. «Üldlevinud arvamus on, et välismängijate sissetoomisega paraneb inglaste tehnika, kuid asi pole nii lihtne. Meil on tekkimas situatsioone, kus koondise peatreener käib vaatamas mänge, kus platsil on ainult üks või kaks inglast. Lisaks on liiga tihti nii, et Inglismaa koondisesse pääsevad mehed, kes oma klubi eest mängida ei saa.»

Deane tõi näitena Londoni Arsenali Jack Wilshere'i, kes on küll hea mängija, aga kelle suguseid on Hispaania liigas mitmeid.

«Palju räägitakse Wilshere'ist, kui meie järgmisest imemehest, kuna tal on hea tehnika. Kuid tal pole kaugeltki Messi mobiilsust ja väledust palliga. Wilshere saaks ehk Hispaania liigas hakkama, kuid ta poleks seal midagi erilist, kuna seal on palju tema tasemel mängijaid,» märkis Deane.

Karjääri jooksul ka kolm korda Inglismaa koondist esindanud Deane mängis aastate jooksul mitmes Inglismaa klubis: Doncaster Roversis, Sheffield Unitedis, Leeds Unitedis, Middlesbrough's, Leicester City's. West Ham Unitedis ja Sunderlandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles