Juhkami säras kodulinnas ja Eesti alistas Valgevene

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondis alustas Rakveres toimuvat MM-valiksarja 3:1 võiduga Valgevene üle ja Rakvere spordihoone täissaal sai võimsa emotsiooni osaliseks, kui neljandas geimis mängis võidu vormistamisel suurimat rolli omakandipoiss Martti Juhkami.

Eesti algkoosseisus läksid väljakule Kert Toobal, Jaanus Nõmmsalu, Martti Juhkami, Ardo Kreek, Siim Ennemuist, Oliver Venno ja libero Rait Rikberg. Avageim kulges tasavägiselt ja pigem vastaste dikteerimisel, ent Martti Juhkami võimsa rünnaku toel jõuti 23:23 viigini ja võeti 25:23 võit. Teises geimis tekkisid Eestil kerged ebakõlad ja hea rütm kadus, selle võitsid valgevenelased 25:22.

Kolmandas geimis pääses Eesti Oliver Venno rünnakust 8:7 ette, keskel tegutses resultatiivselt Ardo Kreek, kes viis Eesti 11:9 juhtima. Pärast Juhkami järjekordset pommlööki oli Eesti ees 20:13 ja võitis geimi 25:17. Kolmandas geimis pääses väljakule ka kontrollkohtumises kaelatrauma saanud diagonaalründaja Argo Meresaar. Edu tõid Eestile ka Jaanus Nõmmsalu head servid.

Neljandas jäädi taha 9:13, ent taas tõi Juhkami Eesti mängu tagasi 14:15. Vanameister Meresaar viigistas 16:16. Juhkami rünnakust saadi ette 21:19 ja tema blokist 22:19. 24:21 - taas Juhkami! Juhkami blokist auti ja geimivõit 25:21 ning mäng 3:1 Eestile.

Reedeses esimeses sama grupi kohtumises sai Läti 3:0 jagu Taanist. Homme kohtub Eesti Taaniga, pühapäeval mängitakse lätlastega.

Samuti MM-valikmänge alustanud Eesti naiste koondis võitis täna Läti naisi 3:0 (13, 16, 9).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles