Legendaarse Schulti rekordi purustanud Harting: peamine eesmärk on siiski MM

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting
Robert Harting Foto: Liis Treimann

Maailma viimaste aastate parim kettaheitja sakslane Robert Harting alustas hooaega Saksamaal Wiesbadenis ja sai kohe kirja tulemuse 68.31. Lisaks sai ta möödunud pühapäeval jagu legandaarse kaasmaalase Jürgen Schulti maailmarekordist – nimelt on Harting püsinud võitmatuna 1004 päeva järjest.

«Tõsi, nüüd on üks Schulti kahest rekordist (Schulti kettaheite maailmarekord on 74.08)  minu nimel. Hea tunne oli temalt rekord ära võtta, mis siis, et ta sellest ilmselt ei hooli. Olen õnnelik, et võiduseeria on nii pikk olnud,» rääkis Harting leichtathletik.de-le.

Valitsev olümpiavõitja ja maailmameister Harting on võitmatuna püsinud 34 järjestikust võistlust. Sellest arvestuses on temast parem vaid Leedu vägilane Virgilijus Alekna, kes omal ajal ei kaotanud 37 võistlust järjest. «Ma ei hakka selle pärast väikestel võistlustel käima. Osalen normaalsetel suurtel võistlustel nagu ikka. Maailmarekordid on muidugi toredad asjad, kuid peamine eesmärk on siiski Moskva MM,» arutles Harting.

Hooaja avavõistluse kohta ütles sakslane, et tulemus oli «ok». Oma sõnul andis ta endast 90% ning ka ketta õhulend ei olnud ilus. «See, et ketas lendas üle 68 meetri tähendab, et olen päris heas vormis,» ütles Harting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles