Girol veel korra võimu näidanud Nibali kindlustas üldvõitu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali.
Vincenzo Nibali. Foto: SCANPIX

Itaalia velotuuri täna sõidetud eelviimase etapi võitis tuuri üldliider Vincenzo Nibali (Astana). Tanel Kangert oli etapil 16., vahendab rattaprofid.ee.

Nibali kiirendas mägise etapi lumisel lõputõusul favoriitide grupist. Korraks läks temaga kaasa ka Kangert, kes vedas teda meeskonnalaaslasest üldliidrit veidi, kuid pärast Nibali uut kiirendust jäi Kangert maha. Nibali jätkas võimsas tempos ning temast keegi enam mööda ei sõitnudki.

17 sekundit hiljem lõpetanud kolumblane Fabio Duarte (Colombia) sai teise koha ning tema tema kaasmaalane Rigoberto Uran (Sky) oli kolmas. Kangert kaotas finišis Nibalile umbes 1.35.

Kokkuvõttes kasvatas Nibali oma edu teiseks tõusnud Urani ees 4.43-ni ning kolmandaks langenud austraallane Cadel Evans (BMC) kaotab talle nüüd 5.52. Kangert on kokkuvõttes 14. kohal (+12.57).

Homme on tuuril kavas sümboolne sileda maa etapp, mis tõmbab tänavusele Giro d´Italiale joone alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles