Audru ringrajal peetud esimese rallikrossivõistluse võitis Sten Oja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Oja.
Sten Oja. Foto: Kaspar Aruvee

Uuel, vast-avatud auto24ringi rallikrossirajal võitis võimsaimas SuperCar klassis Sten Oja, võistlejaterohkeimas Super1600 pundis aga taas Arvo Kask. 

Tagavedu ning noored üllatusi ei pakkunud, TouringCari valitses taas Kalmer Vaht ning Junior1600 uue auto valmis saanud Casper Eerikson. SuperCarklass tegi kiireimat sõitu suurima kogemustepagasiga Sten Oja (Mitsubishi Lancer EVO). Ta võttis kõrgeima poodiumiastme 8,8 sekundilise eduga.

Oja kommentaar: «Hommikustes trennides ning kvalifikatsioonis tegelesime peamiselt seadistamisega, saime vedrustuse ideaalselt paika. Teises eelsõidus tekkis kahtlus auto mootori korrektse toimimise suhtes ja tulin maha, esimesest ja kolmandast eelsõidust tuli võit ning sain valida stardikoha. A-finaalis õnnestus start suurepäraselt, sain vahe sisse ja hoidsin seda lõpuni. Meie poolt ideaalne päev.» Teise koha sai sarja uustulnuk Mait Pikkof (Mitsubishi EVO) vaid napi, sekundilise eduga Otto Tähe (Mitsubishi EVO) ees. Nende kahe vahel toimus ka tuliseim duell ja pidev üksteise puksimine.

Super1600klassis olid osalemas ka lõunanaabrid Janis Baumanis (Peugeot 206) ja Reinis Safonovs (VW Polo), kes hõivasid poodiumil kaks madalamat kohta. Arvo Kasel (VW Golf) õnnestus taas korrata Elvas sooritatut ja jätta võit Eestisse.

Arvo Kask: «Eelsõitudes ei läinud kohe kõik plaanipäraselt, sain stardikohta valida alles teisena. Taktika õnnestus suurepäraselt, läksin kohe pärast starti jokker ringile ning sain auto24ringi iseäraliku asfaltjokkeriga edu sisse. Edasine oli vaid vormistamise küsimus, teised taga pusisid oluliselt rohkem.»

TouringCar ehk tagaveoliste autode klassis võitis eelmise hooaja meister Kalmer Vaht (Lada 2101).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles