Rock näeb võimalust Leedus võitmiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodusaalis kaotas TÜ/Rock Šiauliaile 83:85.
Kodusaalis kaotas TÜ/Rock Šiauliaile 83:85. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Rock oli ebakindel, agressiivsust võinuks rohkem olla, kõigis meestes polnud avapoolajal piisavalt särtsu sees: sellised olid korvpallisõprade tähelepanekud, mida muutes on Rockil Leedus võimalik Šiauliaid võita.

Omal ajal isegi kõval tasemel korvpalli mänginud arst Toomas Tein teatas pärast korvpallimeeskonna Tartu Ülikool / Rock kahepunktilist allajäämist Šiauliaile tähistanud lõpuvilet mõtlikult: «Mis seal ikka, seekord siis sedamoodi.»

Rocki ühe tugitala Tanel Teini isa Toomas Tein küll tõdes, et kuigi kodueelist pidanuks ära kasutatama ning tartlaste võimed lubanuks kodust Leetu kaasa võtta kaotuse asemel hoopis 10–15-punktilise edu, pole tema hinnangul lahti veel midagi.

«Kolmas veerand läks aia taha. Ei tea, kas jõust oli puudus või milles asi, kuid siis istusid neli meie põhiviisiku meest pingil ja vahe kärises suureks. Aga ega midagi katki ole: korvpallis pole kaks, viis punkti või seitse punkti mingi vahe, sisuliselt alustatakse nullist,» märkis Toomas Tein. «Pealegi, Rock on tänavusel hooajal väljas üpris hästi mänginud.»

Ja võidab see, kes on paremini häälestunud, rõhutas Tein, lisades, et laupäeval oli Rocki meestel just häälestatus kehva.

«Ega siin täna kedagi väga kiita pole,» nentis Tein.

Teiniga sama meelt oli noorena 17 aastat väravpalli mänginud, aga ka korvpalliga tegelenud Aavo Leppik – Rocki mängujuhi Silver Leppiku isa –, kes tõdes avapoolaja järel, et kuigi tartlased on ees kuue punktiga, pole mõnes mehes näha seda tavapärast särtsu. Nimesid Leppik ei täpsustanud.

«Leedus läheb nüüd kindlasti väga raskeks,» möönis Aavo Leppik kohtumise lõppedes. «Täna oli leedukatel ka hirmus viskeõnn, mis neile edu tõi. Sinna polnud midagi parata. Eks Rockilgi võiks nüüd Leedus rohkem õnne olla.»

Korvpallisõber ja -vaatleja, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna arendusprodekaan Jüri Sepp vangutas ülikooli spordihoonest väljudes vaid pead ja sõnas, et selliste «hullude kolmeste» vastu on väga raske võitu võtta.

Šiauliai viskeõnnele viitas mängujärgsel pressikonverentsil ka Tanel Tein, nentides siiski, et eks õnn soosibki tugevamaid.

«Tahaks loota, et nad kogu aeg nii ei taba. Hea näide oli ühe rünnaku viimase sekundi raske vise, mille nad ikkagi tabasid. Täna oli nende päev,» tõdes ta.

Tartu Rock on Šiauliaiga tänavusel hooajal mänginud juba kolmel korral: oktoobris saadi kodus lisaajal 90:96 kaotus, jõulude paiku Leedus jäädi alla 91:93 ning nüüd jäi vahe taas kahepunktiliseks.

Šiauliai peatreener Robertas Giedraitis märkis laupäeval, et kõik kolm kohtumist on olnud väga ühesugused ning nagu Šiauliai üks liidermängijaid Virginijus Praskeviï‚…ius, on ta veendunud, et neljaski mäng – ehkki see toimub nende kodusaalis – tuleb äärmiselt raske.

«Võibolla vaimselt saab meil natuke lihtsam olema, sest ühe mängu võit on meil taskus,» lisas Praskeviï‚…ius siiski.


Mida siis Rock tegema peaks, et Leedus Šiauliaid vähemalt kolme punktiga võita ja pääseda järgmisse ringi, kus neid ootaks ees paari Riia Barons ja Riia VEF võitja.

Toomas Tein nimetab esimeste asjadena kaitse tugevdamist ning Rockile omase agressiivse meeskondliku mängu ülesleidmist.

«Viimasel veerandil (laupäeval –toim) hakati meeskondlikult mängima ja enam kui kümnepunktiline vahe tehti kõigest kolme-nelja minutiga tagasi,» tõi Tein näite.

Tartu Ülikooli / Rocki peatreener Üllar Kerde ja Tanel Tein on üksmeelel, et Rocki mängus on parandamisruumi küllaga.

«Kolmandal veerandil jäi meil mäng seisma, tulid halvad lahendused, mille nemad oskuslikult ära kasutasid. Meie peataolek kestis viis minutit, sellist asja ei tohi lasta juhtuda,» vaagis Tanel Tein. «Kui mängu lõpus maa-alas aktiivsemalt kaitsma hakkasime, läks neil ka mäng sassi.»

Lihtne ravim, mida teha vastaste kaugvisete takistamiseks, oleks loota, et nad ei taba, ent Tein näeb ka võimalust kaitses vastasele veelgi lähemale astuda, et teha vise võimalikult raskeks.

«Kuid eks lähemalt võtmine sõltu ka mängijast: kui tuleb kaitses vahetusmoment, et lühike asendub pikaga, siis nemad kasutasid selliseid võimalusi ära. Individuaalne kaitse peab muutuma paremaks,» on Tein kindel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles