Toro Rosso meeskond võtab kasutusele Renault' mootorid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toro Rosso vahetab mootoritarnijat.
Toro Rosso vahetab mootoritarnijat. Foto: SCANPIX

Toro Rosso vormel-1 meeskond teatas, et alates tulevasest hooajast vahetatakse mootoritarnijat ning hakatakse kasutama Renault' jõuallikaid.

2007. aastal asutatud meeskond on seni kasutanud Ferrari mootoreid, kuid uuel hooajal võetakse kasutusele uut tüüpi 1,6-liitrised V6 turbomootorid. Renault' juhatuse esimehe Carlos Ghosni sõnul on tegu osaga Renault' ja samuti nende mootoreid kasutava Red Bulli meeskonna vahelisest leppest.

Red Bull soovib nimelt, et nende farmmeeskonnana tegutseval Toro Rossol oleks kasutada võimalikult sarnane auto. Samal põhjusel kasutab Toro Rosso uuel hooajal ka Red Bulli käigukasti, mitte ei tööta välja enda oma.

Lisaks Red Bullile ja Toro Rossole kasutab uuel hooajal kindlasti Renault' mootoreid ka Caterhami tiim. Tänavu sõidab samade mootoritega ka Williams, kuid nemad pole oma järgmise hooaja koostööpratnerit veel avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles