Eesti kaotas Lätile, aga kindlustas alagrupi võidu ja pääses MM-valiktsükli kolmandasse ringi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakveres toimunud MM-valikturniiri viimasel päeval oli Eesti meeskonna vastaseks Läti. Kohtumine kulges väga tasavägiselt ja lõpuks õnnestus lätlastel võtta 3:2 võit: esimene geim kuulus lätlastele 18:25, teise geimi võitsid eestlased 25:16, kolmandas geimis olid taas 19:25 paremad külalised, aga kodumeeskond pani neljandas geimis oma paremuse maksma 25:20. Viimase viienda geimi võitsid külalised 10:15.

Eesti koondise jaoks oli aga ka 2:3 kaotus piisav, et tagada alagrupi võit ning pääseda MM-finaalturniiri valiktsükli kolmandasse vooru. Martti Juhkami tõi 18 punkti, Oliver Venno lisas 13, Siim Ennemuist 12 ja Ardo Kreek ning Robert Täht 10 punkti. Eesti kogus lõpuks seitse punkti, Valgevene kuus, Läti viis ja Taani ei suutnud punktiarvet avada.

Mängu käik: 

Pinged on pärast edasipääsu kindlustamist ilmselgelt maas ja eestlased kaotasid viimase geimi 10:15.

Neljandat geimi alustasid edukamalt eestlased, kes said 8:6 ette. Eesti näitas kindlamat mängu terve geimi jooksul ja võttis 25:20 võidu.

Kolmas geim kuulub seisuga 19:25 taas lätlastele. Geim algas külaliste juhtimisel ja kiirelt olid tablool numbrid 3:8. Eestlased suutsid vahepeal suureks kärisenud vahet vähendada ning seis oli 7:11. Kodumeeskond suutis seejärel vahet veelgi vähendada ja seisuks oli 11:13, kui lätlased võtsid mõtlemisaja. Seisuks 14:14 oli Eesti suutnud viigistada, teine tehniline time-out toimus siiski lätlaste 14:16 juhtimisel. Mõned punktid hiljem oli seis eestlaste poolt vaadatuna 15:18 ja Avo Keel võttis mõtlemisaja. Geimi lõpus näitasid lõunanaabrid kindlamat mängu ja võtsid geimivõidu.

Teise geimi võit kuulus seisuga 25:16 eestlastele. Geimi alustasid taas paremini lätlased, kes asusid 6:8 juhtima. Pärast esimest tehnilist time-outi asusid eestlased omakorda 11:9 ette, lätlased võtsid mõtlemisaja. Eestlased juhtisid ka teise kohustusliku time-outi järel 16:13. Geimi lõpus näitasid eestlased kindalt mängu ja asusid 22:15 juhtima.

Esimeses geimis pidid eestlased tunnistama 18:25 lätlaste paremust. Mäng algas tasavägiselt ja esimesele tehnilisele time-outile mindi lätlaste 6:8 juhtimisel. Eesti meeskonnal oli raskusi oma mängu käimasaamisega ja seisul 7:11 võttis peatreener Avo Keel aja maha. Teine tehniline time-out toimus endiselt lätlaste 12:16 juhtimisel ning kodumeeskonnal ei õnnestunudki Läti meeskonnale ohtlikult lähedale enam pääseda.

Eesti naiskond võitis Lätis Daugavpilsis peetaval valikturniiril täna 3:0 Leedut. Esimese geimi võitsid eestlannad kindlalt 25:12, teise tasavägisema geimi 25:19 ja kolmanda geimi 25:21. Eesti sai varem 3:0 jagu ka Lätist ja Islandist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles