Taaramäe: olen kahe viimase päevaga ülirahul

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Aulne’is peetud karikaetapil osalenud Cofidise profirattur Rein Taaramäe sõitu küll ei lõpetanud, kuid kiitis oma Ratta-Rambo blogis head enesetunnet, mis lubab Dauphine’i tuuriks valmistumist soovikohaselt jätkata.

«Hommikust saati tundsin, et olen väsinud eilsest. Keha pole nii intensiivse tööga harjunud, kuna selliseid aktiivseid ringidel sõite on vähe ja lisaks ju veetsin viis nädalat võistlemata. Minu eesmärk oli täna end tunda hästi ja teha sõit enda jaoks nii raskeks kui võimalik, et saaks korraliku trenni. Ja sellega sain ma ülihästi hakkama!» kirjutas Taaramäe, kes eile osales samuti Prantsusmaa karikaetapil.

«Võidusõit algas kohe võimsalt ja mul on seda detailselt väga raske kirjutada, sest action oli õhus 24/7. Mingit hingamisruumi ei antud hetkekski, oma osa mängis kätte ka ringide raskusaste, sest ring käis ainult üles-alla ja kurv-kurvi otsa kitsastel teedel,» kirjeldas Taaramäe.

Eestlane ründas korduvalt ja pääses ka mitu korda koos kaaslastega peagrupi eest minema, ent järjekordse rünnaku lõpus taas peagruppi maandudes tabas teda ebaõnn. «Sellest olenemata, et olin kui elav laip ratta seljas, tahtsin punnida veel vähemalt viimase ringini pundiga, kuid nii kui järele jõuti, käis pauk ja kumm plahvatas. No ja nii see rong läkski. Sellist kütet enam sees polnud, et üksi järele minna. Nii ma ringi lõpus bussi poole keerasingi,» märkis Taaramäe.

«Selline see mega suitsiidi ralli oli täna. Oma eesmärgid sain täidetud ja purakat oli täna ikka mega kõvasti võrreldes eilsega. Saan veelkord rahuliku südamega öelda, et olen maikuu lõpu parimas vormis, milles eales olnud olen. 345 W keskmist 3.30 h. Elus pole selliseid numbreid varem näinud, super trenn!» kiitis ta.

Taaramäe hooaja järgmine eesmärk on hea sõit Dauphine’i tuuril. «Dauphine’iks olen positiivselt häälestatud. Usun, et konditsiooni on, et vaikselt pildile tõusta. Töötanud olen viimasel kuul just ju pikkade mägedega ja nüüd sain ka vajaliku üliintensiivse trenni. Dauphine’il kardan vaid kahte asja – esimene etapp peetakse kõrgmägedes ja esimesel päeval on raske valmis olla, kuid poleks katastroof, kui ma kokkuvõtte peale ei suudaks sõita,» nentis Taaramäe.

Ainsana teeb talle hirmu tervis. «Kindlasti oleks võimalus etappidel, kui just astma mingit komejanti kätte ei mängi. Alpides on aasta kõige hullem allergia aeg ja viimased kaks aastat olen Dauphine’il sotiga omadega läbi olnud. Kahtlen, et kahvatu minek seal on tingitud sealsest allergiast ja õitsemisajast, aga seda saame juba tuleval pühapäeval näha, mis seal toimuma hakkab. Nüüd saan nädalaks ajaks jala lõdvaks lasta, sest töö on tehtud ja nüüd puhkust vaja. Olen ülirahul kahe viimase päevaga. Kõik sujub nii, kuis plaanitud,» kiitis Taaramäe lõpetuseks.

Loe täispikka blogipostitust siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles