Avo Keel: peaeesmärk sai täidetud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Avo Keel.
Eesti koondise peatreener Avo Keel. Foto: Laura Oks

Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel sõnas pärast MM-valikturniiril alagrupis esikoha kindlustamist, et peamine eesmärk sai täidetud. Täna küll kaotati 2:3 Lätile, ent ka 2:3 kaotus tagas esikoha ja pääsu kolmandasse ringi.

«Maksimumeesmärk sai siin täidetud. Oli kolm kõva mängupäeva, esimene tugev mäng Valgevenega ja Taani vastu kohustusliku võidu võtmine oli psühholoogiliselt raske,» sõnas juhendaja. «Lätlastel oli täna võimalus olemas, et siit teisena edasi minna. Neljandas geimis saime vahe sisse ja lõpetati lätlaste toitmine servivigadega. Lõpus oli karm käsk, et serviga ei eksi,» lisas Keel. «Viiendas geimis oli juba pingelangus.»

Keel andis täna rohkelt mänguaega 19-aastasele Robert Tähele, kes Jaanus Nõmmsalu asemel väga edukalt mängu sekkus. Tema arvele jäi lõpuks 10 puntki. «Selle jaoks pink ongi,» kommenteeris peatreener vahetusmeeste rolli meeskonna edus. «Sealt mängu tulla ja midagi teha ei ole kerge, aga Robert oli valmis ja elas hästi sisse.»

Miinuspoolele kandis Keel rohked servivead. «Ühegi mängija kohta ei olegi midagi halba öelda, mehed on hästi teinud oma tööd. Miinuspoolele võib kanda rohked servivead, mida kolme mängu peale ikka kogunes,» ütles Keel.

Koondis pääses otse kolmandasse ringi, mis mängitakse tuleva aasta jaanuaris. «See on minu peatreeneriks olemise ajal kolmas kord, mil MM-valikturniiril jõuame sinna, kus otseselt MMi pääsmeid jagatakse. Eelmistel kordadel saime väga rasked vastased,» rääkis Keel edasipääsu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles