Eesti MMA-võitlejat ebasportlikult rünnanud vastane sai eluaegse võistluskeelu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Smoldarev.
Deniss Smoldarev. Foto: Mixfight.ru

Venemaal peetud MMA-võistlusel pärast kaotatud matši Eesti esindajat Deniss Smoldarevi rünnanud venelane Ibrahim Ibragimov sai eluaegse võistluskeelu.

Turniiri korraldanud M1-Globali president Vadim Finkelstein teatas, et inetu vahejuhtumi järel lõpetatakse Ibragimoviga leping ja määratakse talle eluaegne võistluskeeld. 23. mail peetud võistlustel sai Smoldarev Ibragimovi vastu korraliku haarde ja asus talle hoope jagama, mispeale kohtunik lõpetas matši ja kuulutas Smoldarevi võitjaks. Vastane ei tahtnud aga asjade sellise käiguga leppida ja kostitas Smoldarevi pärast matši lõppenuks kuulutamist tugeva pealöögiga.

«Kui võitleja ei oska väärikalt kaotada, pole tema koht ringis. Sport on sport ja tulemus on ettearvamatu. Kui sai ei suuda hästi võidelda, oled süüdi eeskätt sina ise, mitte su vastane. Kohtunik lõpetas matši vastavalt MMA reeglitele, kuna nägi, et mittesekkumise korral võib Ibragimov raskelt vigastada saada,» lausus Finkelstein Itar-Tassile. «Ibragimovil ei tohiks olla kohtuniku ega vastase suhtes vähimaidki pretensioone.­»

Lisaks otsustati karistada Ibragimovi klubi Legion. «Meie järgmisel võistlusel ei tohi kaasa teha ükski Legioni võistleja. Iga klubi ja mänedžer vastutab oma võitlejate eest,» ütles Finkelstein.

Finkelsteiniga sama meelt oli ka Venemaa MMA Liidu president Fjodor Jemeljanenko. «Selline käitumine on pöörane. Tegu on spordiga ja siin kehtivad käitumisnormid. Ennast ja vastast tuleb austada. Turniiridel mõistavad õigust kogenud kohtunikud ja kui sportlasel ongi otsuse suhtes eriarvamus, siis esitatakse see kirjalikult pärast turniiri lõppu. Toetan M1 Globali presidendi otsust täielikult,» sõnas Jemeljanenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles