Nike taandub Lance Armstrongi vähifondi toetamisest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong heategevusfondi Livestrong käevõruga.
Lance Armstrong heategevusfondi Livestrong käevõruga. Foto: SCANPIX

Spordivarustuse suurtootja Nike on otsustanud end dopingupatusest jalgratturist Lance Armstrongist veelgi distantseerida, loobudes tema rajatud vähiravifondi Livestrong toodete valmistamisest.

Läinud aasta oktoobris vahetult enne seda, kui häbistatud ameeriklane tuli lagedale ülestunnistusega dopingu tarvitamisest, lõpetas Nike Armstrongi toetamise. Toona kinnitati siiski, et koostöö Livestrongiga jätkub endises mahus.

Ameeriklane astus tollal ka fondi esimehe kohalt tagasi. Nüüd anti aga teada, et Livestrongi tooted edaspidi enam Nike märki ei kanna. «Samas toetame endiselt Livestrongi rahaliselt, kuna nad jätkavad oma vähivastast tegevust,» teatas Nike esindaja KeJuan Wilkins.

Ise vähktõvest paranenud Armstrong asutas Livestrongi 1997. aastal ja selle ametlik nimi oli aastaid Lance Armstrong Foundation, kuid mullu loobus fond nimest pärast seda, kui Armstrongilt võeti seitse Tour de France’i tiitlit ja talle anti eluaegne võistluskeeld. USA antidopinguagentuur nimetas ameeriklase dopinguskeemi spordiajaloo kõige keerukamaks, professionaalsemaks ja edukamaks sedasorti ettevõtmiseks.

Armstrong ise väidab endiselt, et pole dopingut kasutanud pärast seda, kui võitis 2005. aastal viimast korda Tour de France’i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles