Andrus Värnik: ei näinud ette, et kukun nii kõrgelt

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Värnik
Andrus Värnik Foto: Raigo Pajula

Täna kell 21 algavas «Sa ei ole üksi» hooaja lõpusaates räägib avalikkuse eest pikalt varju hoidnud odaviske maailmameister Andrus Värnik esimest korda, mis tema elus viimastel aastatel tegelikult on juhtunud.

2005. aasta Helsingi MMil võitis Värnik kuldmedali. Loomulikult tekkis sangarile tollal loendamatult toetajaid, sõpru ja tagantkiitjaid. Kuid kui spordis hakkasid tagasilöögid tulema, jätsid need jälje ka Värniku igapäeva- ja isiklikku ellu.

Ehkki Värnik ütleb, et ta ei talu üksindust, on ta nüüdseks ikkagi täiesti omapäi jäänud. «Täna olen olukorras, kus ma ei saa öelda, et olen õnnelik. Kõrgelt kukkuda on valus. Kõrvalt kaovad nii sõbrad kui ka toetajad. Ma ei näinud ette, et mu elu võib nii karmiks minna, et kukun nii kõrgelt,» räägib Värnik tänases saates.

Saatejuht Carmen Pritson-Tamme on tänulik, et Värnik nõustus intervjuud andma, sest mehe suhe meediaga on olnud valulik. «Olen kunagi liiga palju intervjuusid andnud ning osaliselt on seetõttu nurjunud ka minu karjäär. Laused, mis olen öelnud hoopis teises kontekstis, on välja rebitud ning minu vastu pööratud. Ma ei ole kunagi kellelegi meelega haiget teha tahtnud ning asjaosalised ise said alati aru, kui lihtsalt nalja viskasin. Meedia naljast aga aru ei saanud,» on Värnik nõutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles