Martti Juhkami jätkab alates sügisest karjääri Saksamaa tippklubis

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami
Martti Juhkami Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tallinna Selveriga sel aastal Eesti võrkpallimeistriks tulnud nurgaründaja Martti Juhkami siirdub sügisel mängima Saksamaa kolmanda koha meeskonda TV Bühli.

Juhkami sõnul tundis Bühl tema vastu huvi juba paar nädalat tagasi ning möödunud nädalavahetusel käisid agendid Rakveres peetud MM-valikturniiril Eesti meeskonna üheks tugitalaks kerkinud Juhkamit üle vaaamas. «Käidi vaatamas ja saadi kinnitus, et on küll mõtet osta. See oli ainuke konkreetne pakkumine, millelt oli vaid allkiri puudu, teised olid jutu tasandil,» rääkis Juhkami võimalikest valikutest.

Juuni alguses 25. sünnipäeva tähistav Juhkami kinnitas, et klubi igati soosib tema välismaale siirdumist: «Läksin eelmisel hooajal Selverisse eesmärgiga saada sel aastal välismaale. Kui oleksin pidanud üheks aastaks veel Selverisse jääma, siis oleksin natuke pettunud olnud, aga õnneks nii ei läinud. Klubi saab minu ülemineku eest ka kindla rahasumma ja nad igati toetavad mu minekut.»

Uuest koduklubist rääkides ütles Juhkami, et esimesel aastal ta kindlasti raha teenima ei lähe, vaid loodab hea mänguga silma jääda. «Edaspidiseks mul konkreetseid liigasihte ei ole. Saksamaal on kolm tugevat klubi ja neile on kindlasti lihtsam silma jääda ning igal juhul on järgmiseks eesmärgiks tugevam klubi või tugevam liiga.»

Uue meeskonna kohta kommenteeris mängumees, et mänguaja pärast ta ei muretse, sest väidetavalt nägi Bühl teda põhikoosseisu mehena. Ka ei pelga Juhkami uut keskkonda, sest kohalikku keelt noormees oskab. «Saksa keel on mul hästi suus, koolis sai ikka õpitud. Muidugi kuus aastat pole ma praktiseerinud, aga usun, et umbes kuuga peaks taas selgeks saama. Eks siis hakkan Aganitsale tõlgiks, hakkab mulle 500 EURi kuus maksma selle eest,» viskas Juhkami nalja samuti Bühlis mängima hakkava Aganitsa ning enda tuleviku üle.

Uue klubi juurde siirdub Juhkami ilmselt augusti lõpus, suvel on plaanis vormi hoida Venemaal Kaasanis toimuva universiaadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles