Manuel Pellegrini: minust saab Manchester City peatreener

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manuel Pellegrini.
Manuel Pellegrini. Foto: SCANPIX

Äsja Hispaania kõrgliigaklubi Malaga tüüri juurest lahkumist kinnitanud Manuel Pellegrini tunnistas avalikku saladust, et temast saab mulluse Inglismaa meistrit Manchester City järgmine juhendaja.

«Mul on nendega suuline kokkulepe ja ma ootan nende käiku. Seni pole ma aga veel lepingule alla kirjutanud,» kommenteeris Pellegrini olukord Hispaania telekanalile Canal Sur. 59-aastast tšiillast hakati City juhendajakohaga seostama juba lõppenud hooajal, kui City tulemused Roberto Mancini käe all kehvaks muutusid. Kaks vooru enne hooaja lõppu Mancini vallandatigi.

Tõenäoliselt on viivituse põhjuseks vaid see, et Malaga jaoks pole liigahooaeg veel lõppenud – Hispaanias peetakse viimane voor eesootaval nädalavahetusel. Rahalistes probleemides vaevlev klubi hoiab hetkel kuuendat kohta, mis viiks nad viimasena Euroopa liigasse, kuid reeglite rikkumise tõttu tuleb Malagal eesootav eurohooaeg niikuinii vahele jätta. Tänavu mängiti edukalt Meistrite liigas, kus kaotati veerandfinaalis dramaatiliselt hilisemale finalistile Dortmundi Borussiale.

«On tõsi, et Manchester City on minu vastu suurt huvi üles näidanud ja ma olen nendega palju vestelnud. Mingeid probleeme ei tohiks tekkida, aga kuni lepingul allkirja pole, ei saa ma veel öelda, et asi on tehtud,» lisas Pellegrini.

Tšiillane veetis esimesed 16 treeneriaastat kodumaal, Ecuadoris ja Argentinas, enne kui asus 2004. aastal juhendama tollal Hispaania keskmike hulka kuulunud Villarreali. Kaks aastat hiljem mängis klubi juba Meistrite liiga poolfinaalis, kus kaotati ülinapilt Arsenalile. 2008. aastal lõpetas Villarreal Hispaania kõrgliiga teisena ning Pellegrini siirdus aasta hiljem Madridi Reali peatreeneriks, kuid vallandati sealt pärast karikateta 2009-10 hooaega ja asendati Jose Mourinhoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles