Tabelipunktid määravad stardikoha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Loo.
Martin Loo. Foto: Erakogu

Martin Loo on kerkinud UCI maailma edetabelis 25. kohale ning maastikusõidu eripärade tõttu tähendab see ihaldatud piirini jõudmist. Nimelt seatakse mehed stardijoonele kaheksakaupa ning Loo on seega tõusnud kolmandasse stardiritta. «Mõni U23-klassi mees kukub niikuinii eest ära. Kolmandast reast on aga juba võimalik võidu peale sõita,» selgitab Loo. «Kukkumisi on seal vähem kui tagantpoolt startides ja ajaline kaotuski on väiksem, sest tõusudel on vähem võimalusi teiste taha takerduda. Tähtis on avaringil mitte aega kaotada – võid järgmistel ringidel häid aegu sõita ja isegi kohti parandada, aga ühel hetkel tuleb sein ette.»

Olümpiale pääsuks hakatakse punkte lugema kaks aastat enne Riot. «Mul on konkurentidest veidi raskem, kuna arvesse lähevad riigi kolme parima sõitja punktid, aga Eestist ju peale minu kedagi polegi,» nendib Loo. «Juurde tulevad vaid Eesti meistrivõistlustel osalejate punktid.»

Viimati osales Eesti mägirattur olümpiamängudel 2004. aastal, kui Sigvard Kukk sai Ateenas 41. koha. Olümpial on veel käinud ka Alges Maasikmets, kes pidi 1996. aastal Atlantas seljavalude tõttu sõidu pooleli jätma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles