FC Reaal: meie trumbiks Flora vastu on intellektuaalne ja subversiivne mäng

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Reaal (valges) kohtub FC Floraga ajaloo jooksul juba teist korda.
FC Reaal (valges) kohtub FC Floraga ajaloo jooksul juba teist korda. Foto: Egon Tintse

Jalgpalli Evald Tipneri karikavõistluste 1/64 finaalis tiitlikaitsja FC Floraga kohtuv neljanda liiga põhjapiirkonna meeskond FC Reaal on enne järgmisel neljapäeval toimuvat mängu alustanud oma nimekate vastaste töötlemist, lubades külvata vastaste seas segadust uudse taktika ja intellektuaalse mänguga.

«Eelseisvas karikamängus Flora vastu rõhume kindlasti oma tugevatele külgedele ja proovime oma vähesed nõrkused varju jätta,» kommenteeris Eesti Jalgpalli Liidu kodulehel avaldatud mängu eelvaates ründaja Kaarel Täll. «Millised on meie tugevad küljed? Rumal oleks seda enne mängu avaldada. Üks meie eelis on kindlasti see, et teame oma vastase kohta väga palju, kuid florakad meist vaevalt midagi väga kuulnud on,» lisas ta.

«Ilmselt liiguvad Lilleküla staadioni koridorides küll legendid sellest, kuidas Reaal viis aastat tagasi Flora enda kodumurul neile kaks väravat lõi, kuid toonasest meeskonnast pole rohevalgetel enam kedagi alles,» meenutas Täll Reaali juubeli puhul peetud kohtumist, mille Flora võitis 14:2. «Samal ajal Reaal kubiseb meestest, kes neid kahte väravat veel selgelt mäletavad ja on seekord valmis Flora puuri veel rohkem täis taguma. Meie viimastel mängudel pole huvitaval kombel Flora skaute näha olnud. Eks värskel karikavõitjal olegi õigus neljanda liiga satsi alahinnata, kuid loodame, et nad lõikavad sellega endale valusalt näppu,» hoiatas Täll karikakaitsjat. «Tunneme, et meie meeskonnas on noorte ja vanade mängijate vahel ideaalne klapp ning oleme valmis andma vägeva lahingu.»

Ka poolkaitsja Paavo Piik lubas Florat üllatada. «Pärast eelmist tasavägist mängu, kus FC Reaal FC Florale 2:14 alla vandus, ei kavatsegi me piirduda lihtsa revanšiga. Ei, see oleks just see, mida nad ootaksid! Reaali trumbiks on ikka olnud intellektuaalne, subversiivne mäng – meil on võistkonnas palju angažeeritud kultuuri- ja ühiskonnategelasi, kes teavad täpselt, mida need sõnad tähendavad,» lausus Piik.

«Oleme võtnud eesmärgiks õõnestada Florat seestpoolt, selleks saatsime klubi tegevjuhiks näitleja Jaak Printsi. Flora tugevus on jalgpallioskus. Meistriliigas võtavad nad igapäevaselt mõõtu Nõmme Kalju ja Levadiaga, meie madistame kurioosumitega nagu FC Suema Cargobus või Charma Mööbel. Meie trump on tugev algus, pärast kuuendat minutit hakkame seisu hoidma,» lubas ta.

Reaalil on ka Florale varuks üllatus. «Usun, et suudame vastaste seas segadust külvata oma uue «roteeruva koosseisu» taktikaga – vähemalt õnnestub see meil alati oma võistkonna siseselt. Mängu favoriidiks pean FC Florat, kes välja arvatud looduskatastroofi, kihlveopettuse või seedekulgla epideemia korral peaks kohtumise kindlasti võitma,» lõpetas Piik.

FC Reaal ja FC Flora kohtuvad Eesti karikavõistluste 1/64 finaalis neljapäeval, 6. juunil. Mäng algab kell 19.30 Kalevi keskstaadionil, pealtvaatajatele on sissepääs tasuta. Karikavõistluste 1/64 finaalide kohtumisi peetakse ajavahemikus 3. juunist 2. juulini. Seni on selgunud vaid üks mänguga 1/32 finaali pääseja – FC Elva alistas kunagise Eesti koondislase Jürgen Kuresoo väravast 1:0 JK Tallinna Kalev III meeskonna. Lisaks pääses loosiga otse 32 parema sekka 17 meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles