Chelsea kunagine superstaar tahab lapsendada kanalisatsioonist leitud imikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrian Mutu võtaks Hiina tualetibeebi hea meelega enda perekonda vastu.
Adrian Mutu võtaks Hiina tualetibeebi hea meelega enda perekonda vastu. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi kunagine tähtmängija Adrian Mutu teatas, et soovib lapsendada imiku, kes Hiinas pärast kanalisatsiooni kukkumist imekombel ellu jäi.

Karjääri tipphetkedel Fiorentinas, Chelseas ja Juventuses ning ka Parmas ja Cesenas pallinud Rumeenia koondise täht Mutu, kes mängib praegu Prantsusmaal Ajaccio klubis, oli erakordselt liigutatud uudisest, et Hiinas päästeti kümne sentimeetri laiusest kanalisatsioonitorustikust imik. 34-aastane Mutu teatas Rumeenia telekanalile ProTV, et soovib last adopteerida.

«Kui ma seda lugu telerist nägin, ei suutnud ma enam ette kujutada, kuidas saan edasi elada, ilma et ma selle lapse heaks midagi teeksin. Jumal saatis ta minu juurde,» kirjeldas Mutu Eurospordi vahendusel.

Samas võib jalgpallurile lapsendamise juures takistuseks saada tema kirju minevik – Mutu põrus 2004. aastal Chelseas dopingutestil, kui tema organismist leiti kokaiini tarvitamise jälgi. Londoni klubi vallandas ta, kuid Mutu käib nendega siiani kohut, nõudes tagasi 14 miljonit naela palgaraha. Samuti on ta sattunud ööklubis kaklustesse ning jäänud ka teistkordselt keelatud ainetega vahele – sedapuhku siiski põhjusel, et tarvitas enda teadmata niisugust taimset ravimit, millele oli lisatud keelatud diureetikut.

Mutul on oma praeguse naise Consueloga kolm last, lisaks eksabikaasaga veel üks poeg. «Vaadake vaid seda vaest last. Ütlesin oma naisele, et peame tema abistamiseks kõik tegema. Teadsin, et pean teda aitama,» lisas Mutu.

Hiina lapsendamisseadused on aga ülimalt karmid – sellest riigist pärit lapsi võivad adopteerida vaid 17 riigi kodanikud ning Mutu sünnimaa Rumeenia nende hulka ei kuulu. Küll aga on selles nimekirjas Prantsusmaa ja Itaalia – esimeses riigis elab Mutu praegu, teises omab aga kinnisvara.

Tuletõrjujad päästsid poisslapse ühe Jinhua linna kortermaja kanalisatsioonitorustikust sel nädalal. Talle anti esialgu nimeks Beebi number 59 – inkubaatori järgi, kus teda haiglas hoiti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles