Leping lähedal: Sander Puri siirdub Inglismaale?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Puri.
Sander Puri. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Sander Puri on lähedal lepingule Inglismaa tugevuselt neljandas liigas mängiva York Cityga, teatab klubi kodulehekülg.

York City veebilehe teatel on Puri üleminek kokku lepitud, eestlane peab veel läbima arstliku kontrolli ning saama rahvusvahelise üleminekuloa. Puri mängis viimati klubijalgpalli Šotimaa kõrgliigas St Mirreni klubis, kuid tema mänguminutid jäid seal napiks. Hooaja lõppedes lasi St Mirren rahapuudusel vabaks kõik välismängijad.

1922. aastal asutatud York City klubi tõusis mullu Inglismaa tugevuselt neljandasse liigasse ehk League Two'sse, läinud hooajal lõpetati seal 24 meeskonna konkurentsis 17. kohaga. Klubi parimad päevad jäävad aastatesse 1974-1976, kui mängiti kahel hooajal Inglismaa tugevuselt teises liigas. Kaks aastat tagasi võideti ka FA Trophy karikas, mis mängitakse välja tugevuselt 5.-8. liiga meeskondade vahel.

York City praeguse koosseisu nimekaim mees on kahtlemata peatreener Nigel Worthington, kes juhendab neid alates märtsikuust. Enne seda tegutses Worthington Põhja-Iirimaa koondise peatreenerina ning mäletatavasti alistas Eesti koondis eelmises EM-valiktsüklis kahel korral just põhjaiirlased.

Puri on Eesti koondist esindanud 49 korda ja löönud kaks väravat. Tema varasemate välisklubide seas on lisaks St Mirrenile veel Larissa Kreekas, Korona Kielce Poolas, Lombard-Papa Ungaris ja Kuopio Palloseura Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles