Tippsõitjad Urmo Aava ja Ott Tänak sõidavad homme mees-mehe vastu rallisprindil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava ja Kuldar Sikk Iirimaa rallil kihutamas.
Urmo Aava ja Kuldar Sikk Iirimaa rallil kihutamas. Foto: Stobart

Homme peetaval rallisprindi võistlusel LaitseRallyPark Grand Prix 2009 võtavad mõõtu esmakordselt Eesti parimad autosportlased ja meedia staarid mees-mehe vastu võitluses. Autod on stardijoonel paarikaupa.

LaitseRallyPargi turundusjuhi Priit Koigi sõnul sõidetakse reeglina rallit metsas  kaasvõistlejaid nägemata, kuid nüüd pannakse kutsetega sprindile omavahel võistlema Eesti parimad sõitjad paarikaupa. Tegemist on paarisrajaga ning terve rada on kohapealt jälgitav.

Eesti tippsõitja Urmo Aava arvab, et võistlus tuleb põnev, kuna mehed stardivad kõrvuti ning  üksainus eksimus võib maksta koha. «Huvitavaid duelle tuleb seal palju ja ajavõtjatel saab olema raske päev, kuna tipptasemel  sõitjate paremuse otsustavad ilmselt sajandikud,» lisab Aava.

Huvitavaks kujuneb kindlasti ka staaride sõit, sest mehed on teinud kõvasti trenni ja ralliautod on kiired. Koit Toome arvates tuleb stardisirgel kindlasti närv sisse, sest kõrval on teine mees ning publik lisab omakorda ärevust.

«Eriti põnevaks võib kujuneda finaal, kuna seal sõidavad kõikide klasside võitjad ühisstardist rallikrossi LaitseRallyPargi bagidega,» räägib Koik. «Sinna hulka kuulub ka staaride klassi parim sõitja.»

Koik lisab, et rallikrossis on lubatud ka otsene kontakt teise sõitjaga.

Vaheaegadel sõidavad demosõitu SUPERmoto mehed ja publikut kütavad üles DanceAct cheerleaderid.

Võistluse ametlik osa algab kell 12.00.

Starti on lubanud tulla Urmo Aava, Ott Tänak, Margus Murakas, Egon Kaur, Rainer Aus, Aigar Pärs, Jaan Mölder, Georg Gross, Priit Ollino, Kaspar Koitla, Einar Laipaik, Marko Mättik ja paljud teised.

Staaridest osalevad Koit Toome, Jaagup Kreem, Elmar Liitmaa, Tomi Rahula, Danel Pandre, Kalmer Neidla, Cool D, Kaarel Kose, Raivo E Tamm, Mikko Maltis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles