Tarmo Rüütli: kohtumiseks Trinidadi ja Tobagoga on mängijate valik suurem

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Rüütli (keskel) saab lisaks Raio Piirojale kasutada veel kuue koondisega liitunud mängija abi.
Tarmo Rüütli (keskel) saab lisaks Raio Piirojale kasutada veel kuue koondisega liitunud mängija abi. Foto: Mihkel Maripuu

Reedel Trinidadi ja Tobago meeskonnaga kohtuva Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli saab võrreldes esmaspäevase Valgevene-mänguga kasutada rohkem mängijaid, kuid vastase tegutsemisest tal seni veel õiget aimu pole.


«Nad on suured, tugevad ja tehnilised, lõunamaise temperamendiga,» kirjeldas Rüütli, lootes tunni-paari jooksul pärast eilset pressikonverentsi kätte saada video reedeste vastaste viimasest mängus Rumeeniaga. Trinidad ja Tobago kaotas Eesti MM-valiktsüklikaaslasele teisipäeva õhtul 0:4. «Neil on teine vaade mängule kui meil, aga mäng, mida mängime, on ikka sama,» sõnas Rüütli.

Pisut on Rüütli saareriiklaste mängu interneti abiga siiski näinud, kuid õiget pilti lühikesed mängukokkuvõtted mõistagi ei anna. «Valgevenega võrreldes on nad kindlasti loomingulisemad ja nende mäng põhineb improvisatsioonil, eks meie peame siis koolituse pealt vastama. Uus mäng ja uued võimalused, meil on uusi variante,» märkis ta.

Võrreldes Valgevene-mänguga on koondisesse lisandunud Raio Piiroja, Tarmo Kink, Joel Lindpere, Sergei Zenjov, Sergei Mošnikov, Mikk Reintam ja Taijo Teniste. Puhkust andis Rüütli Konstantin Vassiljevile, koduklubi juurde naasis ka väravavaht Pavel Londak. Vigastuse tõttu ei saa kaasa teha Andres Oper ja Gert Kams.

Ehkki esmaspäeval kaotati Kristen Viikmäe lahkumismängus Valgevenele 0:2, ei tahtnud Rüütli hoolealustele midagi ette heita. «Särtsu osas pole midagi kurta, küll aga oleks ehk rohkem vaja võimaluste realiseerimise särtsu,» sõnas peatreener.

Keskkaitsja Raio Piiroja tunnistas, et ehkki tervis on korras, valdab teda teadmatus vormi suhtes. «Hiina esiliigast tulles on raske öelda, kuidas hakkama saan. Seal võin ju hästi mängida, aga õiget vormi saan hinnata alles reedel platsile tulles. Kuid terve olen ja mänginud olen,» lausus ta. Ka Piirojal puudub vastaste tegutsemise suhtes selgus, kuid see teda ei häiri. «Ega nad millegagi ei üllata. Nagu kõigil, on ka neil kaks jalga,» nentis ta rahulikult.

Poolkaitsja Sergei Mošnikov, kes asub tõenäoliselt reedel täitma keskväljal Vassiljevi kohta, nentis, et meeskonna sagedase mängulise liidri puudumine ei tohiks üleliia suurt rolli mängida. «Väljakul on siiski 11 meest ja igaüks läheb endast parimat andma,» sõnas Mošnikov, kes avas pühapäeval Poola kõrgliiga viimases voorus oma koduklubi Zabrze Gorniku eest väravate arve. «Hea meel on ikka, et ära lõin, esimene värav ju ka. Aga see on juba minevik. Samas oleks muidugi ilus ka koondises värav kirja saada,» muigas Mošnikov, kellel 14 sinisärgis peetud kohtumisega seni väravate arve avamata.

2006. aastal Saksamaal toimunud MMil mänginud Trinidadi ja Tobago koondis asub FIFA edetabelis Eestist kümme kohta kõrgemal ehk 82. kohal. Enamik Tallinnasse sõitvatest meestest mängib koduliigas, kuid kolm meest ka Inglismaal, kaks Soomes ning üks USAs, Türgis ja Kasahstanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles