Kas tiitel läheb Spursi või Heati Suurele Kolmikule?

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küsimused finaalseeria eel: mida suudavad Manu Ginobili (hallis) ja Dwyane Wade?
Küsimused finaalseeria eel: mida suudavad Manu Ginobili (hallis) ja Dwyane Wade? Foto: Reuters/ScanPix

Ameerikas hakatakse täna öösel jagama korvpalliliiga NBA selle hooaja meistritiitlit, mille eest heitlevad San Antonio Spurs ja eelmise aasta võitja Miami Heat. Finaalseeria eel kummitab mõlemat meeskonda küsimus, kumma klubi liider saab rohkem oma kaasstaaridele loota.

Põhihooajal näitas Heat suurepärast minekut ning 27-mängulise võiduseeria taustal näis LeBron Jamesi, Dwyane Wade’i ja Chris Boshi meeskond peaaegu pidurdamatu. Kolme vanameistri ehk Tim Duncani, Manu Ginobili ja Tony Parkeri koostööl toiminud Spurs tegi samuti hea hooaja ning läänekonverents lõpetati Oklahoma meeskonna järel teise kohaga.

Kellel tuleb juurde panna?

Spurs näitas kindlat mängu ka play-off’is, alistades viimases ringis Memphis Grizzliese 4:0. Heat oli samal ajal raskustes Indiana Pacersiga, kelle vastupanu murti alles idakonverentsi finaaliseeria seitsmendas mängus.

Üks tiitlikaitsja ning Pacersi pikaleveninud seeria üheks põhjuseks oli seniste tugitalade Wade’i ja Boshi kesine panus. Põhihooajal head mängu näidanud Wade vigastas parema jala põlve ja on senises seerias keskmiste näitajatena kirja saanud 14,1 punkti, 4,9 korvisöötu ja lauapalli. Võrdluseks: põhihooajal olid tema näitajad vastavalt 21,2, 5,1 ja 5,0.

Miamile finaalikoha taganud kohtumises tegi Wade 21 punkti ja üheksa lauapalliga hea esituse, ent vorm ei pruugi kestma jääda. «Seerias tuleb kindlasti hetki, kui ma ei suuda nii hästi mängida. Samas luban endast maksimumi anda ja aidata Miamile tiitli kindlustada,» rääkis Wade USA meediale.

Lisaks Wade’ile on Heat hädas Boshiga, kes pole oma mängu leidnud. Pacersiga mängitud seeria seitsmenda mängu eel ütles mees, et nii ei saa jätkata. «LeBron ei saa meid üksi võidule vedada. Me ei saa oodata, et ta viskaks mängus 50 punkti, peame samuti oma panuse andma,» andis Bosh mõista, et loodab vormi parandada.

Spursi on terve hooaja vedanud 31-aastane Parker, kes pole hinnaalandust teinud ka play-off’ides: tema arvele on jäänud keskmiselt 23,0 punkti, 7,2 korvisöötu ja 3,9 lauapalli. Spursi edusse on panuse andnud ka Tim Duncan, kes on keskmiselt visanud 17,8 punkti, jaganud 2,1 korvisöötu ja võtnud 9,2 lauapalli.

Kahe vanameistri kõrval on lati alt läbi läinud kolmas Spursi Suure Kolmiku liige ehk 35-aastane Ginobili. Meeskonnakaaslased argentiinlase tagasihoidliku panuse pärast aga ei muretse. «Usun, et Manu jättis oma parima vormi hooaja lõppu ja üllatab meid millegi suurega. See oleks väga tore, sest me vajame seda,» kommenteeris Parker.

Ennustamatu vastasseis

Mõlema klubi Suure Kolmiku omavahelist mõõduvõtmist oodatakse põnevusega, sest põhihooajal jäi see nägemata. Nimelt jätsid Spursi mehed novembris peatreener Gregg Popovichi käsul mängu vahele ning märtsis peetud matšis määras Heati peatreener Eric Spoelstra oma mehed samuti pingile.

Samuti on finaal magusaks revanšiks LeBronile, kes pidi 2007. aastal Cleveland Cavaliersi ridades tunnistama finaalis just Spursi dünastia paremust.

Nelja võiduni peetava seeria esimene kohtumine peetakse täna öösel Miamis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles