EM-hõbeda võitnud Nelli Paju treener: selle aasta eesmärgid on täidetud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiskonna liige Nelli Paju U23 EMil.
Eesti naiskonna liige Nelli Paju U23 EMil. Foto: EVL

Äsja esimest korda Eesti meistriks kroonitud Nelli Paju võitis Poolas Torunis peetavatel U23 Euroopa meistrivõistlustel naiste epee individuaalturniiril hõbemedali. Finaalis sai itaallanna Marta Ferrari Pajust jagu 15:8.

«Nelli selle aasta eesmärk oli lisaks Eesti meistri tiitlile võita U23 vanuseklassis medal ja need eesmärgid said nüüd täidetud,» kommenteeris Paju treener Helen Nelis-Naukas. «Ta sai ka soodsa loosi, aga eks see tuleb siiski ära kasutada ja võidud kätte saada. Kindlasti on vorm praegu väga hea ja Nelli suutis rahu säilitada ning tegi oma torked ära.»

Poolfinaalis sakslanna Maria Hugas-Mallorquiga oli Pajul juba kindel edu käes, ent siis sai Mallorqui järjest mitu punkti ja jõudis vaid punkti kaugusele, 13:14. Lõpus oli Paju siiski kindlam ja võitis 15:13. «Selles matšis ei läinud kõik plaanipäraselt ja päris palju vigu tuli sisse, aga õnneks suutis ta siiski võidu kätte saada,» kommenteeris treener oma õpilase esitust.

Alagrupis viis võitu ja ühe kaotuse teeninud Paju alistas teel poolfinaali Paju esmalt torgetega 15:12 horvaaditari Roberta Ilijasevi, kaheksandikfinaalis sama tulemusega norralanna Pia Klafstadi ning veerandfinaalis rumeenlanna Maria Udrea samuti 15:12.

Teistest eestlannadest sai Kat­rina Lehis 21. koha, Veronika Zuikova oli 27. ja Anu Hark 34. Lehis kaotas seejuures 32 parema hulgas hilisemale kullavõitjale Ferrarile 11:15. Zuikova pidi pääsul kaheksandikfinaali tunnistama poolatari Natalia Krolaki nappi 15:14 paremust. Anu Hark piirdus alagrupiturniiriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles