Ametlik kinnitus: Henrik Ojamaa uueks koduklubiks on Varssavi Legia

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa (keskel).
Henrik Ojamaa (keskel). Foto: legia.com (J. Partyka)

Poola tänavune jalgpallimeister Varssavi Legia teatas oma koduleheküljel, et värbas oma ridadesse Eesti jalgpallikoondise ründaja Henrik Ojamaa.

Ojamaa, kelle allkirja nimel käis veel eilse päeva jooksul kõva rebimine Legia ja Poola meistriliigas tänavu teise koha saanud Poznani Lechi vahel, allkirjastas Legiaga kolmeaastase lepingu. Poola meedia teatel tasub Legia eestlase senise koduklubile Motherwellile 500 000 eurot.

Varem on 16-aastaselt välismaale siirdunud Ojamaa pallinud Inglismaal Derby Countys ja Stafford Rangersis, Saksamaal Alemannia Aachenis, Hollandis Sittardi Fortunas, Soomes Rovaniemi Palloseuras ja viimased poolteist aastat Šotimaa kõrgliigas Motherwellis. Lõppenud hooajal oli ta 16 väravasööduga Šotimaa kõrgliigas selle arvestuse parim. Eesti koondist on 22-aastane Ojamaa esindanud kümme korda, kuid väravatearve on tal sinisärgis seni avamata.

Lõppenud hooajal Poola meistriks kroonitud Legia auhinnakapis on see kümnes oma maa meistritiitel. Lisaks on rekordilised kuusteist korda tuldud Poola karikavõitjaks. Eurosarjades pärineb 1916. aastal asutatud klubi parim saavutus hooajast 1969-70, kui jõuti tollal Euroopa karika nime kandnud tugevaimas klubisarjas poolfinaali, ent kaotati seal hilisemale võitjale Feyenoordile.

Uuel hooajal alustab Legia Poola meistrina euroteekonda Meistrite liiga teisest kvalifikatsiooniringist ning loosiõnne korral võidakse seega vastamisi minna ka Eesti meistri Nõmme Kaljuga.

Ojamaa hakkab uues koduklubis kandma särki numbriga 7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles