Video: Tony Parkeri imekorv tõi San Antoniole NBA finaali avamängus võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Parkeri (nr 9) vise tõi San Antoniole NBA finaali avamängu võidu.
Tony Parkeri (nr 9) vise tõi San Antoniole NBA finaali avamängu võidu. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA tänavuse esimese finaalmängu võitis San Antonio Spurs, alistades põnevas kohtumises võõrsil tiitlikaitsja Miami Heati 92:88.

Spursi kangelaseks kerkis Tony Parker, tabades võidukorvi 5,2 sekundit enne lõpusireeni. LeBron Jamesi kaks tabavat vabaviset tõid Miami pool minutit enne lõppu kahe punkti kaugusele. Spursi rünnakul jäi pall pikalt Parkeri kätte, prantslane libastus ja oli lähedal pallikaotusele, kuid suutis siiski viske läbi rõnga saata. Kohtunikud uurisid pikalt videot ja otsustasid, et pall läks teele napilt enne rünnakuaja täistiksumist.

Miami viimasel rünnakul viskas Dwyane Wade korvi alt mööda ja Spurs asus nelja võiduni peetavat seeriat 1:0 juhtima. Parker kerkis 21 punktiga ka võitjate resultatiivseimaks, lisades kuus korvisöötu. Tim Duncani arvele jäi 20 punkti ja 14 lauapalli. Viimasel veerandajal 18st pealeviskest kõigest viis tabanud ja viis pallikaotust teinud Miami parim oli kolmikduubli teinud James - 18 punkti, 18 lauapalli ja 10 söötu. Wade lisas 17 silma.

Finaalseeria teine kohtumine peetakse ööl vastu pühapäeva samuti Miamis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles