Kaaberma: «Ootan Pajut koondisse!»

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiskonna liige Nelli Paju U23 EMil.
Eesti naiskonna liige Nelli Paju U23 EMil. Foto: EVL

Nädala pärast algavad Itaalias vehklemise Euroopa meistrivõistlused. Eesti epeenaiskonda kuuluvad Irina Embrich, Kristina Kuusk, Erika Kirpu ja Julia Beljajeva, kuid mitte äsja koduse tšempionaadi ja U23 EMilt hõbeda võitnud Nelli Paju. Miks?

«Esiteks on koondis juba komplekteeritud ja teiseks ei kuulunud U23 EM-võistluste sekka, mille järgi Eestis vehklejate paremusjärjestus paika pannakse,» selgitas naiskonna peatreener Kaido Kaaberma. «Paju on edetabelis hetkel viies, EMile lähevad neli parimat. Teisalt pole ma kindel, kuidas ta kaks järjestikust turniiri vastu peaks.»

Kaaberma sõnul on Pajul vähe lootust pääseda ka augustikuisele MMile. «Praegune naiskond on sissetöötatud ja ma ei tea, kui hästi Paju kohaneks. Samas pole võimatu, et ta MMile siiski sõidab, kui keegi koondislastest on EMil väga kesine.»

Küll aga ootab Kaaberma Pajut koondisse tuleval hooajal: «Ta on kindel ukselekoputaja ja ma loodan, et Paju murraks end mürinal naiskonda. Ning tema järel Katrina Lehis. Mulle kui treenerile teeb tihe konkurents, mis ei lase kellelgi uinuma jääda, ainult rõõmu. Pajul on võitleja hing. Ning ta on pigem rügaja kui talent ja tundub, et aastatepikkune töö hakkab lõpuks vilja kandma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles