Räikkönen avarii põhjustanud Perezist: on sõitjaid, keda ei saa usaldada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Kimi Räikkönen, kes põrkas vormel-1 sarja eelmisel etapil Monacos kokku Sergio Pereziga ja pidi seetõttu leppima vaid ühe MM-punktiga, tunnistas, et tema suhtumine mehhiklase sõidustiili pole muutunud.

Soomlane, kes nimetas Monaco võistluse järel Perezi idioodiks ja märkis sapiselt, et võib-olla peaks mehhiklasele mõistuse pähe panemiseks vastu hambaid andma, sõnas, et pole pärast seda Pereziga sõnagi vahetanud. «Midagi pole muutunud. Ma ei ole temaga rääkinud, kuid tean, et Charlie Whiting (Rahvusvahelise Autoliidu FIA võidusõidudirektor – toim) tegi seda. Küllap tuleb see ka reedel võistlejate koosolekul jutuks,» lausus Räikkönen MTV3le. «Aga mina igatahes oma sõidustiili muuta ei kavatse.»

Soomlane andis mõista, et kokkupõrkes omakorda teda süüdistanud Perez ongi problemaatiline kaasvõistleja. «Teame kõik, et sõitjate seas on selliseid, keda ei saa usaldada. Viis tippsõitjat tegutsevad usaldusväärselt ja ausalt, aga teiste suhtes peab olema palju ettevaatlikum. Kunagi ei või teada, millisest praost nad otsustavad läbi pressida,» märkis Räikkönen.

McLareni rooli keerav Perez põrkas Monacos Räikköneniga kokku, kui üritas Lotuse piloodist tunnelile järgnevas šikaanis mööduda. «Olin seda kurvi igal ringil sama trajektooriga võtnud ja ta teadis väga hästi, kus ma rajal asun. Kui oleksin järele andnud ja šikaani otseks sõitnud, oleksin pidanud talle koha loovutama. Mul polnud vähimatki põhjust seda teha,» nähvas soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles