Rohkes õietolmus sõitnud Taaramäe: päris surnud tunne oli lõpus!

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Täna Prantsumaal jätkuval Dauphine' kuuendal etapil grupifinišis 29. kohaga lõpetanud ja üldarvestuses 7. kohal jätkav Rein Taaramäe (Cofidis) jäi senisel kõige raskemal päeval rahule nii sõidu kui meeskonnaga.

«Täna sai maha peetud raskeim päev Dauphiné tuuril. Imelik, sest kogu punt oli valmis rahulikuks päevaks. /.../ Minul oli lihtne päev nii kaua, kuni trass läks mägisemaks ja hapnikut tuli hakata rohkem ahmima. Kiirelt tajusin, et täna on kopsud korralikus blokaatos! Selle põhjuseid ei saa kaugelt otsida: mega palav ilm (kohati 40 kraadi kuuma päikese käes) ja õietolmu sadas nagu lumena igalt poolt kaela. Nii muutus sõit iga kilomeetri järel järjest raskemaks…uhh! Päris surnud tunne oli lõpus!»

Astmaga võitleb Taaramäe täpsustas, et kui eile oli ta oma hapniku võimetest 70% tasemel, siis täna oli see number vaid 63%. Eestlane lisas, et ilmaennustuse järgi peaks tulema vihma, mis loodetavasti tolmu maha veidike lööb.

Kokkuvõttes tunnistas Taaramäe, et etapp läks hästi: «Olen päevaga rahul. Lõpetasin ju grupis ega saanud ajalist pakki. Ka tiim toetas korralikult. Homme ootab ees jube raske ja pikk mägede vallutamine. Eks näis, mis saab.»

Täispikka postitust loe Rein Taaramäe blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles