Henri Anier: see oli mu kõige ilusam, aga mitte kõige tähtsam koondisevärav

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier (palliga).
Henri Anier (palliga). Foto: Karli Saul / SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise eest Trinidadi ja Tobago vastu ainsa värava löönud Henri Anier on nüüd seitsmes koondisemängus väravavõrku sahistanud juba kolmel korral, seejuures on ründaja olnud täpne Eesti kolmes viimas võidumängus.

«Karjusin Sergeile (Zenjov – toim), et sööda. Hea sööt oli. Löök oli ka hea, aga jääksin siinkohal tagasihoidlikuks,» muigas ta. «Senisest kolmest ilusaim oli see värav küll, aga Andorra vastu oli valikmäng ja värava tähtsus seetõttu suurem,» võrdles Anier 13. minutil ülanurka lennanud lööki eelmise tabamusega.

«Esimesel poolajal võinuks veel lüüa, oleks olnud kindlam seis, aga täna piisas lõppkokkuvõttes ühest väravast. Vastastest ei teadnud me kolm päeva enne mängu midagi, päev tagasi saime siiski videot uurida. Oli väga tugev meeskond,» tunnustas Anier Trinidadi ja Tobago koondist.

Varem kesktormajana tegutsenud Anier on nihkunud viimasel ajal nii koondises kui ka Fredrikstadi klubis ründaja all mängiva number 10 kohale ning positsioonivahetuse üle ei kurda. «Saan ilusti hakkama ja see lisab enesekindlust. Fredrikstad ja koondis tegutsevad ühesuguses 4-4-1-1 formatsioonis ja mul pole erilist vahet, mis kohta mängin,» sõnas ta.

Küll aga on Anier igati rahul sellega, et pärast täielikult kokku kuivanud mänguaega Stavangeri Vikingist Fredrikstadi laenule siirdus. «Viimasel kahel kuul on enesetunne väga hea olnud, see oli kindlasti õige samm. Olen kõikides mängudes saanud kaasa teha ja see on kõige tähtsam, väravad on juba boonuseks,» lausus ta.

Ehkki Anier on koondise eest resultatiivne olnud, lausus ta, et põhikoosseisu mahtumise üle otsustab ikka peatreener. «Kui aeg käes, siis tema otsustab, kes on parimas vormis. Aga omavaheline läbisaamine on meil kõigil hea ning konkurents ongi teretulnud,» lausus ründaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles